Vinnare i SnuffeFondenTasseriet T24!

Ursäkta sent inlägg om detta – Stora matte skulle rapportera resultat och rätt svar och hade datortrassel ett tag med strejkande tangentbord på laptopen, tja… det blev ut i förrådet och gräva fram ett fungerande tangentbord och ansluta. Suck!

Men vi börjar väl då med rätt svar på tävlingsfrågan, som löd:
”En av katthemmets veterinärer, Karin, tömde sitt rekvisitionsarkiv och vi satte oss och räknade hur många det blev… MASSOR!!! Hur många veterinärvårdsrekvisitioner tror du att det här är?

Och det rätta svaret förbluffade oss själva! Visst, det var rekvisitioner för ett par år, det var det. Men oj så många… Stora matte satte dem i bokstavs- och kattnamnordning och det visade sig bli 1 542 stycken!!! Rätt svar är alltså: 1542 veterinärrekvisitioner.
katter

Mjau, jag kan dra ut på spinningen genom att underhålla er med ytterligare statistik kring detta, genom att då fundera på vad i all världen det var för alla slags saker vår veterinär Karin gjorde, och då såg det ut så här:
stat2
Jag orkade bara räkna ihop fördelning av åtgärder för katterna som heter något på A resp B, och såg att det ju på varje intyg var långt mer än en sak per katt som gjordes! Så även om det var 1 542 papper med rekvisition så gjorde hon säkert över 2000 olika saker som t ex: Rutinkoll, koll öron, skabbehandling, könsbestämning, medicinering, koll ögon, avlivning, koll andning och lungor, kloklippning, tandstatus, tandköttskoll, ta bort tandsten, fotvård, provtagning, behandling snuva, färgbestämning, sårkontroll, koll om kastrerad, blodprov, koll märkning, rakning… Vilken tur att vi har Karin!!!

Jag jamar tack till alla er som deltagit, Tasseriet har inbringat hela 900 kr till SnuffeFonden! Och mjau, jag måste ju tillägga att de slantarna har redan spenderats till behövande kissen Snoopy häromdagen när han behövde åka till veterinären igen!

Oj, har jag glömt något, jamar ni? Förlåt! En vinnare!!? Bästa gissning? Jo, ganska nära kom Pollux och busiga hittekaninen Shiva, men allra närmast var en gissning på 1720!

Mjau, och i samband med insändande av svar så presenterade sig den som gissat närmast rätt svar så här: ”Hej Wikki! Eftersom jag nu är hela 8 månader STOR så har Sven lovat att jag får tävla på egen hand i Tasseriet!! De e såååå spännande!! Här kommer mitt svar: 1720 vetrekvisitioner. Nospuss Räkan.”

GRATTIS RÄKAN! Och vad stor du har blivit!!! Ha så kul med allt det här:
IMG_8487

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Vinnare i SnuffeFondenTasseriet T24!”

  1. Oj oj oj, har jag vunnit, blir alldeles yr å svansdansig!! Jag älskar ju tasserier men det känns lite pinsamt då Sven å jag ju vann ett tasseri i höstas!! Jag ska nog inte tävla i nästa tasseri – är visst en kisse med tur – någon annan måste ju få chans att vinna!!
    Matte tjatar redan om den där gulliga jadekatten…. man nja jag vet inte – grejorna e ju mina!!
    Ps. Vi har redan boken ’Gubbe å katt’ – den kan du spara till ett annat tasseri! :-).
    Nospuss Räkan.
    Ps. Ska till vettisen på måndag å ’kastrineras’ eller nåt!!?? Sven säger att det e lite läskigt…då kan jag ju trösta mig lite med att tasserivinsten kommer snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *