Ingen plats är en katt främmande

bottlecat Som ni vet, så är vi katter ett ständigt forskande och undersökande släkte. Det finns inte en enda vrå dit vi inte sticker vår nyfikna nos! (Nästan i alla fall…)

Vi föds nyfikna och lever nyfikna. Däremot vill jag INTE hålla med om påståendet ”Curiosity killed the cat” – för det är vi alldeles för smarta för!

Många betraktar vår nyfikenhet som intrigant eller busig och ofta till besvär – men väljer man att leva med en katt, så ska man vara medveten om att katters nyfikenhet är ett av våra främsta överlevnadsredskap och en självklarhet i en normal katts beteende.

Det finns inte en enda dörr som får förbli oöppnad, om din katt bestämmer, eller hur? Det välts papperskorgar, flyttas på i stort sett allt som går att vända på, och en sak är säker: Katten befinner sig till 99% säkerhet ALDRIG där du tror att den skulle finnas! Helt enkelt för att din katt hittat fler intrikata dimensioner i ert gemensamma hem än du hissnågonsin anat fanns!

Kände du till utrymmet i ventilationen ovanpå köksfläkten? Eller mellanrummet uppe i fjädringen i sängbottnen, det som man kommer in i om man bara skjuter bottenskyddet lite åt sidan? För att inte tala om glappet baktill i sockeln till garderoberna, eller hur snabbt en smidig katt kryper in bakom bokraden mitt i bokhyllan! Alla dessa ställen och hundratals till har din nyfikna katt spårat upp och lagt till sitt rike, sitt hems hemliga bonusrum.

Men det är lika värdefulla ställen att undersöka och erövra i mellanrummet mellan ditt sängtäcke och dina ben, om du vill erbjuda din katt ett komfortabelt sängtält. Och vem har inte hittat en kattunge klättrande inuti en rock i hatthyllan, på väg att strimla fodret i den? Ser man inte upp så kan sportbagen till träningen innskokattehålla både en och två katter som gärna vill veta hur alla intressanta dofter i den uppkommit…

Och plötsligt är din katt bara borta, trots att du letat ÖVERALLT. När du nästan når förtvivlan i ditt sökande, så ligger plötsligt katten och sover djupt i en bekväm boll mitt på sängen som om den varit där hela tiden – fast på något sätt osynlig! Hur katter kan vara spårlöst försvunna ena sekunden och sedan dyka upp där man minst anar det – som dimensionspasserande skuggvarelser och magiska tidsresenärer – det är en av våra spännande förmågor som finslipats av generationer, och vars mysterier få människor kan följa eller avslöja.

Men om du lyssnar riktigt noga, betraktar oss katter djupt och stilla, och följer oss mjukt och tyst på våra gåtfulla vandringar eller i våra vilda lekar, kryper ned på kattnivå och ser världen lite ur vår synvinkel – då kanske du kan ana LITE av hemligheterna vi gömmer… Kanske!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Ingen plats är en katt främmande”

    1. Fniss, de fick väl fnatt förståss och letade på de konstigaste ställen? En katt med värdighet (Och som sover gott i sitt gömställe) svarar ju INTE på ropande heller! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *