Gammelkatter – jag vill gärna bli en sådan!

paOm man bara får må bra – visst vore det OK att bli riktigt gammal då?! Att få leva länge med sin husse och matte och vänner! Så känner jag!

Därför funderar jag lite på varför så många fina katter i vårt moderna och framgångsrika land sällan blir särskilt gamla? Vad beror det på? Vi serveras konstfärdigt ihopknåpad kattmat ur eleganta påsar och vi har ju suverän veterinärvård, vaccinationer, försäkringar och balkongskyddsnät…

Kanske skulle vi behöva en kattmorfar som tog hand om oss som Jake Perry?!
httpv://youtu.be/MomPIBPD7ig
Den gamle f Jake-Perryd rörmokaren är en legend i Austin, Texas – han hade två av de bevisat äldsta katter som funnits, sphynxen Grand Pa, som blev 34 år, och vackra Creme Puff, som blev 38 år + 3 dagar och kom med i Guinness Rekordbok 2010.

Kan det ha berott på katternas diet att de blev så gamla? Varje morgon serverade Jake Perry sina gamlingar samma frukost: En omelett på ägg, bacon och broccoli, samt kaffe med mjölk!

Det hävdas att skotska katten Lucy uppnådde 39 års ålder, men där finns ingen redogörelse för hur hon kunnat bli så långlivad – tyvärr!
lucy
För jag hade gärna velat ha det receptet!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Gammelkatter – jag vill gärna bli en sådan!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *