Det finns magi i kattberättelser!

hittabok
Hos bokförlaget Vulkan beskrivs den boken så här:
Katten som saknade sitt land:
Många tecknade bilder som uttrycker kattens Gubbens liv. Gubben blev tvångsflyttad ihop med alla saker i sitt hem till nånstans. Via Nya Husses Land kom Gubben till STAN.
Där kämpade han med:
En ny matte som han INTE gillade först,
att ta sig en plats bland alla djur och konstigheter i STAN,
att hitta ersättningar för allt han saknade,
att hitta tillbaka så gott han kunde.
Till slut fick Gubben ro i sitt Land på sitt sätt.

I tidningen Örebroar’n beskrivs historien om katten Gubben från Skåne lite utförligare. Gubbens matte Barbro skriver med ett högst personligt och friskt målande språk sitt liv med den egensinnige Gubbens äventyr, och man vänder blad med både spänning och förtjusning!
gubben1Gubben2 Gubben3
Och tänk, matte och Stora matte fick träffa författarinnan Barbro Johansson under förra helgen, när hon visade sin härliga kattbok – som dessutom var hederspris till alla BIS-katter – därför att precis bredvid Örebro katthems bord stod Barbro med sitt bokbord på NERKs kattutställning.
IMG_8441
Stora matte köpte så klart en bok och gissa vad hon var vimsig – hon skulle ju ha bett att få boken signerad av genomrara och mysiga Barbro! Trots allt jobbade de ju intill varann i två hela dagar, och pratade rätt mycket!

Och faktum är att numera salige Gubbens matte adopterade en ny kisse av Örebro katthem – för hon tyckte att den såg precis så klurig ut som Gubben:
IMG_8442
Mjau, den fick t o m heta Gubben i sitt  adoptionsbevis! Kurr kurr kurr!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *