Katten Knäcken staty i Visby?

Katten Knäcken, i många år som ”ägde” en stor del av Visby innerstad kring Stora Torget, föreslås nu bli staty på sin älsklingsplats! Jag berättade om hur mycket den stora rödvita hankatten Knäcken sörjdes i våras, när han efter en del åldersskröplighet tassade till SkaparKatten. Både de boende i Visby och turister som gästat Stora Torget, och kanske klappat profilen Knäcken när han solat på sin favoritplats vid Torgkassen, älskade katten, och nu har en minnesgrupp påbörjat arbetet med tillstånd för statyn. Den ska bekostas med insamling och en skiss finns framtagen, berättar Hela Gotland. Vi håller tassarna för att det ska gå bra!
kn

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Katten Knäcken staty i Visby?”

  1. Hej,

    Jag är reporter på ttela – tidningen för Trollhättan, Vänersborg, Lilla Edet och Mellerud. Jag undrar om vi får låna bilden på Knäcken för att publicera på vår hemsida ttela.se. I gengäld kan vi länka hit.

    Mvh,
    Mari-Louise Anderstedt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *