Är vidriga bilder nödvändiga?

En man i Halmstad lade upp sin katt på en skärbräda för att avliva den med ett yxugg. Men han missade första hugget och högg av sin egen tumme! Katten fick senare avlivas svårt skadad… Jag kan inte få bort den ur huvudet nu, den hemska bilden av en blodig tidning, skärbräda och yxa som illustrerar Expressens artikel om ”Man dömd: Försökte hugga huvudet av katt” (Titta INTE om ni är känsliga!) eftersom, trots att katten inte är med på fotot, min fantasi talar om saker för mig i form av scenarion som mitt värkande hjärta inte vill se eller förstå!

Lika vidrigt som den här mannens dåd mot sin katt är, lika oaptitlig är publiceringen av bilden. Skärpning, pressen! Även en katt kan vara värd en form av respekt för sitt lidande! *morr och nostårar*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Är vidriga bilder nödvändiga?”

  1. Jag måste erkänna att otäcka bilder bara gör mig paralyserad. Fortfarande jagas jag av en bild av en levande hund som flåddes av en karl… och när jag upplever sådana bilder, stänger jag av för att inte bryta ihop och gå sönder. Jag undviker alltså bilder i skrämmande reportage för att kunna göra något åt saken istället!

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *