Höstens skafferi – inte för alla…

Snart kommer de hårda dagarna och nätterna då de begränsade tillgångarna i naturens skafferi, kompletterat med människors sopor och spill, och katternas egen erfarenhet av att överleva i den alltmer kallnande årstiden, hitta skydd och värme, är avgörande för om de hemlösa katterna ska överleva eller inte…safe

Kattmamman Hanna och hennes tre ungar fångades in i Brickeberg under de senaste dagarna. För dem är tryggheten nådd, de kommer inte att behöva svälta eller frysa igenom vintern!

I fredags fångades två små honkattungar. Fällan lämnades kvar, i söndags morse fångades tredje och sista ungen och igår hade kattmamman äntligen gått i fällan. Nu är de lyckligt återförenade i sitt gemensamma jourhem. Hanna är vackert bruntabby och väldigt liten i kroppen. Hon verkar vara förvirrad över att vara inomhus och bland människor hon inte känner, men hon har mycket troligt haft ett hem och Örebro katthem kommer leta efter eventuell ägare. Blåsköldpaddstabbyungen med vitt har fått namnet Fride, den utan vitt får heta Mathilda och den tredje ungen, en blåtabby med vit medaljong, Denise (Kön just nu okänt.)

Om du vill göra de ägarlösa och i mycket hjälplösa katterna i ditt område en tjänst, vänta inte på snön och kölden!
– Agera nu! Det går fort för en katt att gå under i höstens svält…
– Försök identifiera de katter du vet är utan ansvarig ägare, och ta gärna foton på dem: Posta förfrågningar om dem på anslagstavlor och katthems annonssidor, berätta var de finns och hur de har det!
– Leta själv på nätet efter kattefterlysningar som passar in på den katt du funnit!
– Kontakta det lokala katthemmet och be dem ta upp katten på sin aktionslista. Beskriv om katten är dräktig, skadad, sjuk eller verkar avmagrad!
– Räkna inte med att katthemmet, som ofta har intagskö med många utsatta katter, kan ta in katten omedelbart. Undersök om du själv kan ta hand om den eller hitta någon annan som tar emot den så länge!
– Anmäl upphittad katt hos Polisen. Katter är hittegods i polisens ögon.
– Kom överens med dina grannar om att vid behov mata katten i anslutning till där du bor. Kom ihåg att matning gör dig till ansvarig för katten!
– Ordna skydd mot väder och kyla till katten, bygg ett litet lådhus. Tips finns i min sidokolumn!
– Stöd ditt lokala katthem! De räddar katters liv!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *