Lite historia…

När jag tassar runt på nätet i jakt på historier och fakta, så snubblar jag ibland över dolda bildskatter. Häromdagen funderade jag på badpool för katter och då dök denna bild upp:
cat_pool
Troligen finns inte den här poolen kvar idag vid Fontainebleu Hotel i Miami. Detta är ett berömt foto från 1955 av fotografen Slim Aarons, som fotograferade en era av kända och burgna personer elegant poserande i sina perfekta liv… Sådant som retrofantaster idag försöker återskapa.cat

Som följd funderade jag på om Slim Aarons fotograferat fler katter, men när de syntes i bild så var de mer som accessoirer till en celebritet, t ex som här där Mary Jane Russell poserar med sina katter på gräsmattan till sitt ”Bedford estate” 1960:

Poserandet är en del av bildformen och vem gör det mer oslagbart än en ung Marilyn Monroe 1952, redan överöst av beundrarpost men ändå innan sitt stora genombrott.
slim-aarons-photography_03
Faktum är att Marilyn hade ett par katter, en av dem hette Mitsou…

Så här kan sökandet efter katthistoria slingra sig allt vidare! Bilderna sparas på Marilyn och Mitsou, de följs av bilder på James Dean och hans siameser, och hoppet är inte långt till siamesen Sassy i filmen ”Den otroliga vandringen” och…. Nu måste jag ta mig en kattlur på min flyttkattong igen, tror jag!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *