Åska? Inte idag, tror jag…

thunder Tycker du också att det är lite läskigt med åska? Skönt att ha en husse eller matte att hålla i tassen då! Vi brukar kika på en blixtradar LÄNK för att se ungefär var åskan går och på nåt sätt känns det bra när man ser att den är långt borta!

Men om din katt är rädd för åskan eller höga ljud/smällar, så är det viktigt att du hjälper till att ge så mycket trygghet som möjligt ändå:
– Se till att din katt har ett bra gömställe att krypa undan i – ett bo i garderoben eller en koja under sängen.
Feliway i en adapter i kattens rum kan också hjälpa till.
– Att du själv förhåller dig lugn och inte stressar omkring nervöst! Märker katten att du inte blir rädd så känner den mindre oro.

De flesta katter bryr sig faktiskt inte om varken blixt eller muller. Däremot kan de känna av lufttryck eller värme och vara riktigt slöa och bara ligga och sova sig igenom även det värsta åskväder. Myten om att vissa katter kan känna på sig var blixten ska slå ned är naturligtvis inte sann, eftersom naturfenomenet åskblixt är oerhört oförutsägbart. Inte ens väderforskarna eller de som hoppas vinna ut energi ur blixtarna lyckas. Än mindre vi katter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Åska? Inte idag, tror jag…”

  1. Min lilla Jamina är gräsligt åskrädd. Så fort hon hör åskan på håll så kommer hon direkt fram om hon ligger och sover någonstans och är orolig. Hon hämtar mig och så ska vi läggas oss på sängen och hon lägger sig ovanför huvudet nära nära och då känner hon sig trygg. För några år sedan slog åskan ner i en stor gran bara några hus bort och det blev en smäll så det ruskade i huset och både jag och Jamina hoppade till. Det slet av halva trädet och de som bodde precis mitt emot sa det sprutade grankottar på fönstren.

    1. Gott att Jamina är trygg med dig, och vad fiffig hon är som hämtar dig till sängen! Jag bryr mig inte så mycket om några oljud alls, men Nova är mer känslig. Är inte husse hemma så han kan trösta så gömmer hon sig under sängen. På det oåtkomligaste stället så klart! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *