Signalsystem

IMG_2906 Det började tidigt i morse, jag signalerade till matte ”Vakna! Jag vill…” – och en yrvaken matte lade ut armen att ligga på och så sa hon ”Kom och lägg dig här då, gumman! Jag ska bara sova lite till!” och så kliade hon mej lite under hakan och somnade om. Jag trampade runt och trampade runt. Det var ju inte sova och gos jag behövde. Jag jamade lite och knuffade på matte, som vände sig om och suckade ”Jag behöver sova, Wikki hjärtat!”. Så somnade hon om igen.

Jag signalerade ”Matte, jag vill…” ”Var tyst, Wikki, husse behöver också sova!”. Suck.

Efter en stund klättrade jag förbi mattes kudde till sängbordet. Med tassen puffade jag runt bland mattes saker. Det hördes en smäll när asken med halstabletter for i golvet. Jag tittade på matte, hon drömde något. Jag drog i boken och efter ett par tassningar så dunsade den också ned. Matte stönade ”Wikki vad gör du?! Sluta!” och jag svarade med ett gällt jamande. Matte gömde huvudet under kudden.
IMG_4575
Gnag gnag tugg! Jag satte tänderna i mattes korsordspenna, den skulle allt få! Ett par extra bett i den redan ganska misshandlade lådkanten till boxen med mattes origamisaker – ja ni vet ju hur det är: När man är frustrerad så måste man bita i nåt, bita ifrån! Tugg gnag bit tugg!!! Nu vaknade matte lite mer: ”Men för helskotta Wikki fy! Du får inte bita i den sladden! Fy!” och så tog hon undan mobiltelefonen och laddaren. Jag hoppade ivrigt ned på golvet och jamade glatt ”Du matte, nu när du är vaken, kom, det är en sak jag vill!”. Men matte snarkade redan i sin dröm igen.IMG_1290IMG_9012

Nu tog jag i och skickade in en ensam övergiven katt i mattes dröm! En skygg katt… Så tog jag sats och hoppade upp på mattes ben och knuffade igen. Matte stönade och satte sig upp samtidigt som väckarklockan pep. Hon blängde på mig som om det var mitt fel att den just startat. ”Jag vill soooooooooooova!” klagade hon och såg ynklig ut. Jag trampade glatt och buffade på henne som morgonhälsning. ”Wikki du har ju haft ned allting!” sa matte anklagande. För säkerhets skull sprang jag före henne in till köket i fall hon skulle få idén att be mig plocka upp!
IMG_3502
Matte stapplade efter mig ut i köket och jag jamade uppmuntrande och visade ivrigt ”Här matte, kan du se att jag vill…” men matte fortsatte in i badrummet muttrande ”Sluta skrik, Wikki! Jag måste duscha och tvätta håret och sedan åka till jobbet!” och så drog hon på duschvattnet. Men hjälp – nu var nöden stor! Jag satte mig nedanför badkaret och ylade! ”Miaaaaaaaaaaaaoooooooooooooooooooooooow! Matte ser du inte att det är katastrofläge?! Aaaaaaaaaaaaaooooooooooooo!” Vattnet skvalade men matte hörde mig ändå och kved ”Snälla Wikki! Ge dig!” och så skvätte hon lite på mig.

Bedrövad gick jag ut i köket. Hur skulle jag göra? Jag hoppade upp på köksbordet och letade efter något att ha ned. Nova var inte ens i närheten så att jag kunde daska till henne med tassen och visa mitt missnöje! Matte schamponerade håret och sköljde, hade i balsam och sköljde. Var hon inte klar snart?

Då fick jag en lysande idé, där stod ju den öppna påsen halvfull med kattsand – om jag bara kunde hoppa ned i den och… Jag tog fart från köksbordet, hoppade ned på närmaste stol och siktade ned i kattsandspåsen: Rassel prassel krasch! Påsen vek ihop sig när det liksom var så att jag var större än öppningen och jag landade bredvid på golvet!

Nu anföll jag påsen med tassar och tänder för jag skulle bara IN i den! Just då kom matte inlindad i ett badlakan och hennes steg var bestämda: ”Vad fasen Wikki! Vad i…” men så såg hon hur jag satt där vid kattsandspåsen, desperat och slokande. Jag pep ynkligt ”Jag vill gå i lådan matte men den är ÄCKLIG! Jag har försökt säga det till dej i ett par timmar nu!!!” och nu fattade matte!

Locket åkte av kattlådan och det var ju så att min söta lillasyster grävmaskinen varit där. Och hon ska ju alltid gräva sig djupare än Kirunagruvan vilket innebär att alla gömda kattbajsar och kissklumpar sprids hur vilt som helst. Jag tassar dit och försöker skotta över men hon gräver och krafsar hur som helst. Till slut går det inte att hitta en enda ren fläck att sätta ner svansen!!! Matte suckade och började röja. Hon skyfflade först loss allt som Nova pluggat fast i botten och sedan allt löst. ”Det är snart klart, Wikki!”

081124 011Så lade hon tillbaka locket, knöt soppåsen om det bortplockade och gav mig en klapp ”Nu kan du hoppa in!”. Jag tittade besviket på henne medan hon kastade skräppåsen i hinken under diskbänken. In i det där? Jag marscherade ut i hallen och jamade ett besviket ”Maaaooo maao aaaaoaoamao!”. Matte kom efter mig. ”Men Wikki lådan är ju fixad nu!”

Tänk att man måste visa allt i detalj för sina människor? Jag gick tillbaka i köket och började klösa på kattsandspåsen och stoppade ned huvudet i öppningen. Bakom mig hörde jag mattes röst med ett insiktsfyllt tonfall: ”Å Wikki vill du ha ny sand också?!”

Snabbt hällde matte i en halv säck ren kattsand och det tog inte en tredjedels sekund ens, så satt jag där. Å vad skönt det kändes under svansen! Å vad gosigt att äntligen få gräva i ren ny sand med tassarna! Puh! Men att det ska ta sådan tid att få t o m en väldresserad människa som matte att fatta när toalådan ska städas och sanden fyllas på? Jag funderar verkligen på vad för sorts signalsystem man ska behöva använda för att få det hela att fungera!!??

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Signalsystem”

 1. Men lilla vännen så du fick kämpa för att försöka få matte att förstå! Ibland önskar man att det gick att skicka de tvåbenta på kurs i jamiska så att de kunde förstå oss bättre när vi försöker berätta något 😉
  Tass och kram

  1. Kurr, poletten trillade i alla fall ned till sist, det är huvudsaken. Hade inte matte varit trött och stressad så hade det nog gått snabbare?! I vanliga fall löser jag detta slags problem med att krafsa i badkaret, då fattar matte direkt. Men nu var hon ju före mig in i badrummet och hann hälla i vatten, då fungerar inte den signaltekniken! NosPuss Wikki
   PS Det är inte så att vår kattlåda är konstant ostädad. Det är bara det att jag inte gillar när Nova sprättit upp allt som jag grävt ned. Men vi envisas med att gå i samma låda ändå. Vi är väl som vi är, hi hi!

 2. Men jamarns vilken trög matte. Men jag kan trösta dig med att jag har själv haft samma problem många gånger, med min tröga husse. Jam menar; hur övertydligt måste man jama för att de ska fatta att det är KRIS??

  1. Mjau, de är lite trögtänkta, människorna… Men de är ändå bra att ha! NosPuss Wikki

 3. Vi är en hel hög här hemma som försöker gräva oss till kina vid varje toabesök. Matte svär och ojar sig varje gång hon rensar lådan från klumparna som sitter fast som cement i botten. Fast det värsta är när Ullviva går dit och skiter, för hon täcker inte över så det luktar verkligen apa efteråt och ingen vill gå in där då.

  Men Matte uppfattar snabbt att lådan måste rensas då så inget ont som inte har ngt gott med sig

  1. Mjau, husse och matte turas om att skrapa botten på lådorna också… Tur man inte behöver hjälpa DEM med sina toabesök. TassKram Wikki

 4. Tur att Matte fattade till slut. Det kunde ju gått riktigt illa. Lilla stumpan – och du som var så TYDLIG! Nospuss

  1. Mjau, TÄNK OM matte hade gått upp vid FÖRSTA JAMET, fixat min låda (Och fyllt på matskålen…) så kunde hon ha fått sova sen?! NosPuss Wikki

  1. Mjau, jag får ursäkta matte med att hon verkligen var TRÖTT. Allt är förlåtet! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *