Ni tänker väl på hur farliga de skojiga snörena kan bli?!!

hängd
Persiennsnören, leksnören, trådar från garnnystan, ja alla slags snören* kan vara farliga för en katt, inte bara i risken att dessa hamnar i kattens mage och tarm med problem som följd, utan dessutom skadeverkan när katten fastnar i dem som i en snara!

taltline2Det här är en inte ovanlig situation när en katt leker med ett snöre: Helt plötsligt har det snott sig runt tassen eller kroppen! Vill det sig illa så har repet/snöret hamnat så att det ”låser sig själv” som en knop, och då kan inte katten ta sig loss för egen tass. Är det riktigt otäckt så sitter snöret fast i något och katten kan t o m bli hängande hjälplös, rentav strypas eller få svåra skador av stoppad blodtillförsel till delar av kroppen!

Så följ den gyllene regeln: Lek med snören är superkul – men den ska ALLTID vara övervakad!!!

*Listan går att göra hur lång som helst, jag har pratat med en veterinär som lägger till: ”Strängar från instrument, skoremmar, gummisnoddar/trådar till smycken, gardinomtagssnoddar, olika slags plastremsor, resårband, paketsnören förstås och tro det om ni vill, men en katt hade tuggat i sig BH-band!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *