Mysteriet löst: Nyalan och Deshi heter katterna!

Ni kanske minns att jag hade ett inlägg med katter som reste till all världens platser i små söta giffar/animationer? Nu har jag fått hjälp av Elin att lösa mysteriet!
httpv://youtu.be/JbDMrSbRKeA

Elin kommenterade:
nyalanHej Wikki! Jag vet det här är en gammal post men jag tycker så mycket om din blogg att jag håller på att läsa även dina gamla inlägg! Och när jag såg att denna kissemissen var ännu en mysteri till dig, tänkte jag kommentera eftersom jag förstår lite bit av japanska. Kissen heter ”Nyalan” och han eller hon lever i Kawasaki i Japan och gillar att resa runtomkring världen. Han låter sig fotograferas av företaget kallat Jalan (Man kan boka hotell och ryokan, alltså japanska värdshus på deras sida). Hans namn är en kombination av ”NYA” (Som betyder ”mjau” på japanska) och jaLAN. Han har också en lärjunge vars namn ”Deshi” betyder just lärjunge. Om du går till http://www.jalan.net/nyalan/ och klickar ”CMはこちら”, hittar du flera reklam som Nyalan och Deshi har gjort. Det verkar som de har också fått en vän, hunden Shunsuke. Hoppas det här hjälpte och tack för en himla intressant blogg!

httpv://youtu.be/0aUhV1v85bs
Och nu började jag forska om Nyalan – han är alltså PR-katt för en japansk internet-resebyrå, och när man ser de charmiga filmerna så önskar man ju verkligen att japanska stått på schemat i kattskolan….
httpv://youtu.be/dM2x77-lFWg
Jodå, om jag lyssnar noga så hörs att katterna säger ”Nya nya nya” alltså ”Mjau mjau mjau”! Oj, jag kan ju japanska! (Nyalan har faktiskt språklektioner på hemsidan också!)

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Mysteriet löst: Nyalan och Deshi heter katterna!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *