Gåvan som värmer många

Det började för ganska länge sedan, när matte jobbade mycket på katthemmet, och det var öppet hus: En dam kom på besök för att hitta en alldeles speciell katt för att ge i födelsedagspresent till sin man… Helt nyligen hade de mist en mycket älskad katt ”Och han saknar och sörjer den så…” – nu ville hon hitta en ny kisse till honom att tycka om och glädjas åt. Matte frågade ”Ska det vara en hane eller hona, någon särskild färg eller ålder?” ”Nej bara att det är rätt personlighet!” svarade damen bestämt, ”En katt som trivs med att vara ensam i hemmet och med stor integritet! Färg och sådant spelar inte någon roll, bara att den är bekväm med människor! Det viktiga är att det känns som rätt katt!” Matte och de andra i personalen tittade på varann och alla tänkte samma sak. ”Kom!” sa matte, ”Så ska du få träffa Mr Maine!”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Och så flyttade Mr Maine till sitt nya hem på prov. Det gick någon tid, och så ringde det till katthemmet och det slumpade sig att matte svarade. ”Jo…” sa rösten i telefon, ”Det gäller katten Maine…” Matte tänkte ”Ska jag bli orolig nu eller?” och så hörde hon: ”Han bor inte hos oss längre!” Nu BLEV matte kallsvettig – men det lät ju inte bra!? Men då fortsatte damen i luren med varje ord fyllt av kärlek: ”DET ÄR VI SOM BOR HOS HONOM!”…

Katten Maine blev till prästkatten Sixten och hade ganska snabbt tagit fulla kommandot – och också fått sin egen blogg och vi blev svartvita bloggkollegor! Mjau, Sixtens blogg blev så omtyckt att den förra året t o m fastnade i Landstingets porrfilter och då hamnade han på tidningarnas förstasidor: ”Katten Sixten – för porrig för landstinget – Kyrkoherdens kattblogg spärrad av porrfiltret” men Sixten tog det med godan ro! six
Så mycket glädje och kloka ord som vi delat med Sixten, husse och medmänniskan (Hon som matte träffade på katthemmet där det liksom började!) – tänk vilken RÄTT present Mr Maine faktiskt blev! bild (7)
Därför är vi också djupt rörda att läsa det senaste inlägget på Sixtens blogg om husses pensionering när husse visar presenterna han fått: ” Visar sedan omåttligt stolt. Ett diplom som säger att man skänkt en gåva. Till Örebro katthem! I mitt namn. In the name of Sixten the cat! Den sociala och trevliga katten! Yes! Så borde fler göra. Nytta. Med sina gåvor! För levande varelser i nöd. Jag svänger med svansen. I en uppskattande gest. Elegant fullbordas rörelsen. Svepande. I en bekräftande båge.”

Varje katt är en gåva från SkaparKatten. Ibland följer gåvornas gengåvor med som en välsignelse!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Gåvan som värmer många”

  1. Heja Mr Maine/Sixten the Cat! Perfekt att få andra 2-beningar att ge husse en present som går till Örebro Katthem. Hoppas det här ger inspiration till fler som just nu håller på att leta den perfekta presenten till någon som redan har allt. <3

  2. Vilken fin och hjärtevärmande present! Tänk om alla kunde ge en så fin gåva istället för blommar som vissnar el ngt pryl som bara sedan står och samlar damm! Jag förstår verkligen att Sixten the Cat och hans människa blev jätteglada 🙂 Det är mkt omtanke bakom en sådan present.

    1. Mjau det är en FIN OMTANKE och det förstår jag om det gjorde husse blankögd! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *