Det konstiga gula i trädet hos Tass

Är absolut ingen monsterkantarell med höga ambitioner…
IMG_4297
Mjau, någon konstig knallgul trädsvamp är det som har angripit Tass gråpäronträd!
Sigge Svamphund, du kanske kan tala om för oss vad det är och hur vi ska rädda (?) trädet från denna parasit, om det måste göras?
IMG_4282
Men den är samtidigt väldigt vacker!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Det konstiga gula i trädet hos Tass”

 1. Tyvärr finns svampen i hela trädet redan, så det är dödsdömt, när väl svampens fruktkropp syns.
  Det är Svavelticka, även kallad Chicken of the woods. Unga delar är ätliga och goda.

  1. Det är synbarligen inget fel på trädet just nu, men det kan man ju förstå att svampen är överallt, det sticker ut småsvampar på massor av ställen. Stora matte planerar provsmakning! TassKram Wikki

   1. Ja, alltså dör inte trädet på en gång, men inuti pågår det saker. Blir ihåligt och kan falla i blåst. Smaka, det kan ju bli en favorit!

    1. Mjau nåt pågår absolut inne i trädet, det har en skåra i barken från roten och långt upp på stammen men det har inte blivit ihåligt än. Det är väl mest en tidsfråga. Päron producerar det i enorma mängder ändå! Men de är bara ätbara i skalad form usch vilka skal på gråpäron. TassKram Wikki

 2. Det är svavelticka ni har i trädet. Som ung är det en god svamp. I England kallas den Chicken of the wood eftersom den påminner om kyckling i konsistensen. De exemplar som finns på bilden är gränsfall till för stora. Så länge de är mjuka och inte träig är de ok att tillaga. Gör ingen störra skada på trädet. Har sett enormt gamla ekar som varit översållade av dom. Låt dom växa och njut av prakten eller skörda nya tickor och provtillaga. Stek och krydda efter behag

  1. Oj det ska vi berätta för mattes gammelmatte! Hon lagar massor av smarriga svampar som nejlikbroskskivling och konstigheter, hon testar nog denna också?! Tack för all information! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *