Knäcken har tassat vidare

Gotlandskatten Knäcken är en legend, en kändis i Visby innerstad, och nu har han tassat över Bron efter att ha regerat på Stora torget i fjorton långa år!
Stora matte träffade honom för ett par somrar sedan när han patrullerade utanför Matkassens livs… Kungen av Stora torget och innerstaden!
kn
Knäcken hade sitt favoritsolställe där, men han kunde också hittas på sköna elskåp, murkanter och inne på caféerna och restaurangerna! Han finns avbildad i många bloggar och kolumner!
kn1
Vid ett antal tillfällen anmäldes Knäcken till Gotlands katthem som lösdrivande och en gång 2011 skjutsades han t o m till katthemmet av en turist som trodde han var bortsprungen! Men Knäcken kom raskt tillbaka till sitt torg och blev omskriven i många tidningar, även på fastlandet. Och förra våren var t o m frågan om att döpa korsningen vid Smittens backe till ”Knäckens plats” upp i öns regionfullmäktigemöte!

Men nu meddelar Knäckens familj på hans egen FB den sorgliga nyheten, och hundratals människor lämnar sina kondoleanser! Så även gotländsk media. Visby sörjer sin profilkatt!
kn
Knäcken var stammis på Glass-Cafeet  och på Masters och finns självklart med på deras hemsidor! Torghandlarna var vana vid att hitta Knäcken bland sina varor och väskor!kn2
Det blir verkligen ett tomrum efter en så här speciell katt! Det jamas lite om att det skulle passa med ett Knäckenmonument på Stora torget till och med! Men en sak vet jag, och det är att SkaparKatten har ordnat en alldeles speciell solig vrå i en fönstersmyg i KattHimlen till Knäcken, där han kan ligga och mysa, och fortsätta bevaka Stora torget. För det var ju hans eget torg! Tassa i Frid, Knäcken!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Knäcken har tassat vidare”

  1. Vila ifrid Knäcken! Hoppas du hittar en mjölsäck eller trevlig kartong du kan ligga o spana ifrån ’

    1. Mjau, han var lätt att finna om man tog en sväng till Masters eller glass-cafeet. Och det fanns alltid nån som visste var Knäcken smög omkring! Blir tomt nästa gång man gästar Stora torget, säger Stora matte… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *