Heja Colorado!

I USA har hittills 11 stater valt att ha en speciell hundras som symbol, ett ”official state pet”. Men nu har staten Colorado, på förslag av många skolbarn, valt att ha djurhemsdjur, både hundar och katter, till sitt state pet: Shelter dogs and cats!barn

”Governor John Hickenlooper signed into law that shelter dogs and cats are the official state pet on Monday during a ceremony that his own rescue dog Sky attended. By naming shelter dogs and cats as the official state pet Colorado hopes to bring more awareness to the shelter pets that need homes.” berättar  Denver AP.
Klokt av dem att lyssna till barnen!

(Men faktum är att många stater har andra djur som ”U S State Mammals” och däribland finns faktiskt ett antal katter/kattdjur, inte helt förvånande Maine coonkatten i Maine t ex!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Heja Colorado!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *