Vem har makten hemma hos dig?!

strangle
Det sägs ju att hunden är människans bästa vän, men en sak är säker, vad än människor tror: Katten är hemmets härskare!

Mjau, jag menar bara: Har du nånsin försökt att ignorera en katt?! Då vet du att det är lönlöst! Hur länge och hur envist du än försöker, så vinner katten!

När din katt väcker dig kl 4 på morgonen och vill ha mat, men du försöker somna om – du vet väl hur det gått med det de senaste 37 gångerna? Ingen idé att försöka sova, det är en betydligt klokare lösning att gå upp genast, servera tre sorters (Minst!) mat. Och sedan somna igen. Eller göra nåt annat nyttigt som städa kattlådan och sopa upp kattsand, när man ändå är uppe…

Och om din katt förklarar att dörren du nyss stängde behöver öppnas igen, så vet du redan vad du behöver göra, eller hur? Liksom att du lämnar 85% av platsen i DIN säng till katten… Behöver du fler bevis?

Kära kollegor  bloggkatter, ge mig gärna en tass med att fylla på denna ”Här härskar en katt!”-lista:
1) Jag får provsmaka maten husse lagar till kvällsmat innan matte får smaka! (Nova)
2) Stora husse sover närmast altandörren så han kan höra om natten när jag vill in eller ut! (Tanja)
3) Jag behöver bara stirra på husse med lite ynklig blick så lägger han sig till rätta så att jag kan få kli på magen. (Dui)
4) Matte sover med en skål extra smaskiga, närande torrisar under huvudkudden för att alltid kunna erbjuda Krokodillan lite extra mat, efterson hon blev lite tunn efter att bara ha tänkt på killar och joddlat efter dom ett tag, och nu har hon kanske bebisar i magen… (Mosås-huliganerna)
5) Det tas alltid fram mera kött och kyckling än vad som ska gå åt till människorna, och första portionen bli alltid vår! *smask* (Mosås-huliganerna)
6) Det väntas in i det absolut nödvändiga sista innan snabeldraken motioneras för att inte störa!  (Mosås-huliganerna)
7) Vi behöver bara stå och titta på balkongdörren så öppnar matten den åt oss, oavsett årstid och väder. (Sofia, Teddy, Selma & Rocky)
8) Matte tränger ihop krukväxterna i fönsterna för att göra plats åt oss att titta ut. (Sofia, Teddy, Selma & Rocky)
9)  Chili ylar så huset vibrerar när han vill gå ut på sin femtielfte promenad varje dag, i bakvattnet kommer även Harissa och ylar även hon fast inte lika högt:)…    (Basco)
10) Matte ger oss (mig och Tiger) grädde på fredagarna och skulle hon glömma bort det så får hon veta det med besked, vi vägrar nämligen att gosa med henne om vi inte fått vår fredagsgrädde.. (Gnaäll och Tiger)
11)                      ?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Vem har makten hemma hos dig?!”

  1. Mjau!
    * Matte sover med en skål extra smaskiga, närande torrisar under huvudkudden för att alltid kunna erbjuda Krokodillan lite extra mat, efterson hon blev lite tunn efter att bara ha tänkt på killar och joddlat efter dom ett tag, och nu har hon kanske bebisar i magen…

    * Det tas alltid fram mera kött och kyckling än vad som ska gå åt till människorna, och första portionen bli alltid vår! *smask*

    * Det väntas in i det absolut nödvändiga sista innan snabeldraken motioneras för att inte störa

  2. Vi behöver bara stå och titta på balkongdörren så öppnar matten den åt oss, oavsett årstid och väder.

    Matte tränger ihop krukväxterna i fönsterna för att göra plats åt oss att titta ut.

  3. Matte ger oss (mig och Tiger) grädde på fredagarna och skulle hon glömma bort det så får hon veta det med besked, vi vägrar nämligen att gosa med henne om vi inte fått vår fredagsgrädde..

  4. Chili ylar så huset vibrerar när han vill gå ut på sin femtielfte promenad varje dag, i bakvattnet kommer även Harissa och ylar även hon fast inte lika högt:)

    Basco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *