Att inte fastna i hatet – eller hur?

Jag fryser i vågorna av hatet – jag förstår det, och jag ser det, men jag kan aldrig acceptera att bli LIKADAN!

fräsDen unga kattplågaren från Göteborg är nu namngiven och uthängd med bild på internet. Hatet och hotelserna rasar som en eldstorm mot honom. Namn, bostadsadress och telefonnummer, allt finns att hitta på olika forum. Fördömande och exempel på plågsamma avrättningsmetoder haglar: ”Skott i pannan behöver denna jävla människan!!” är bara ett lindrigt exempel.

Vreden och hatet kan jag förstå – men det vettlösa hotandet och förföljandet som tycks ha blivit en rättighet för internets anonyma mobb, det har mist alla vettiga proportioner och är inte alls försvarbart!

Personer som ogillar de otäcka dåden mot katterna i Högsbo erbjuder sig att göra motsvarande våldshandlingar mot gärningsmannen, och hejas på med fanatism på FaceBook och Flashback, det skriks ”Döda döda döda!”… Skäms inte folk? Skäms de inte när de beter sig lika illa som den de hotar och hatar? Ser de inte, när de konstruerar sina önskemål om hängning och uppsprättning, att de gör sig LIKADANA??!!

Två oskyldiga personer har redan råkat ut för lynchmobben – en man som tidigt togs in som MISSTÄNKT vilket räckte för att nätets skarprättare ansåg sig bemyndigade att namnge och skålla honom i kränkningar, och senare en 17-åring boende i Högsbo, som också fick namn och bild spridd. Detta med följd att han och hela hans familj hotades!  Sådant är inte acceptabelt, och det är att sänka sig till ett lågvattenmärke att trycka på ”Gilla!”-knappen till sådana angrepp.

Vi avskyr det denna unga man har gjort, och vi förlåter det absolut inte!!!
Men vi ska inte låta hatet göra oss LIKADANA – det vore en kränkning av offren, de katter som miste livet… *sniff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Att inte fastna i hatet – eller hur?”

 1. Hat sprider sig snabbt. Och att få sitt namn och sin bild spridd kan ge oanade effekter för en människa, oavsett vad den gjort. Hoppas den unge mannen får vård och kan rehabiliteras, annars bör han inte gå lös.

  1. Mjau, måtte detta gå åt rätt håll snart. Och få ett stopp på att människor runtom denna gärningsman också hotas och kränks, trots att ingen i nätmobben vet ett skvatt om dem. Anonyma näthatare är en sorts gamar som jag inte vill mata! NosPuss Wikki

 2. Bra!!! Det kan inte sägas för ofta!! Det är dessutom fråga om ett barn – en 16-åring är nämligen fortfarande ett barn. Han är sjuk,inte tu tal om det, men med vård kan han bli bra. Faktum är att de flesta unga människor, som begår sådana här brott och som får vård, växer upp och blir goda och empatiska medborgare.

  När ”vanliga människor”, vuxna, börjat hota förövaren till livet, hota familjen, ta sig rätten att utkräva hämnd – då har vi hamnat i laglöst land. Jag har sett det på rätt nära håll och det är NÄSTAN så jag önskar att de som spyr ut sin galla över någon, själva skall råka ut för det där hatet. Jag skriver ”nästan”, för om jag verkligen önskade det, så skulle jag vara lika hatisk, lika kortsynt och lika grym, som ”de andra”. Då skulle jag inte vilja leva vidare… Det måste vara en väldigt kall, rå och oförsonlig värld de försöker skapa.

  Detta har inget med vad jag tycker om hans brott (något som han f ö inte är dömd för än…) – jag hatar grymhet mot djur. Liksom mot människor. Jag skulle inte rekommendera att döda en unghund som pga någon orsak får för sig att bita ihjäl andra djur. jag vet att hunden kan ”lagas” – de flesta som vet det minsta om djur vet att det är så. Men samma människor, som kallar sig djurvänner, kan utan att darra på rösten, förklara sig villiga att misshandla en ung människa…

  1. Lillie, jag håller helt med dig! I synnerhet det sista… Hur kan någon som inte accepterar våld mot djur plötsligt tycka att det är godtagbart mot en människa?!! Det är så osmakligt.
   ”Man skäms att vara människa!” såg jag bland kommentarer ute på nätet och det var i alla fall någon som hade vettet i behåll.

   Jag lät medvetet bli att länka till de hemska hat-trådarna jag hittade på nätet, för jag vill faktiskt inte känna mig kopplad till dem! *ryser*
   NosPuss Wikki

 3. Vi tycker också att det han gjorde är oförlåtligt!
  MEN, du kommer med mycket klok kritik mot dem som har hotat honom!
  Det vore bättre om han fick verkligen INSE vad han har gjort.
  Få honom att inse att det INTE är ok att göra NÅN illa!!!
  Han måste få adekvat vård mot sitt beteende.

  >^.^<

  Nosgos

  1. Mjau, hoppet är ju att han kan brytas ur sin empatistörning och inse det. Men risken med fadd svensk krimvård (Vilket kanske är vad en så ung person hamnar ) är att den är ganska tandlös. Risken är också att han knyts in i ännu mera våldstänkande och t ex hamnar i en vårdinstans där han bara träffar likasinnade. Det oroar mig. NosPuss Wikki

 4. Jag håller fullständigt med dig och blir både ledsen och oroad över att de där uppgifterna sprids så lättvindigt på nätet. För det första är killen inte dömd än, för det andra kan han faktiskt tillhöra den grupp människor som erkänner brott de inte begått…. och även om han är skyldig, har vi inte rätt att använda medeltida metoder för att straffa honom. Det får oss bara att sjunka till samma våldsamma, tanklösa nivå och gör oss – som du så klokt tassar – likadana (lika hemska). Man kan inte, får inte, möta våld med våld! Jag tror också att killen behöver vård – han är så ung, och något har gått alldeles väldigt snett i hans liv. Det är därför han ger sig på djur istället för människor (bl.a.).

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  1. Ännu mer beklämd blir jag när människor som jag anser vara ”vettiga” tveklöst delar dessa länkar och ”gillar” dem! Det är tanklöst och gagnar inte någon mer än mobben… VI SKA INTE BLI LIKADANA! NosPuss Wikki

 5. Precis så som min matte har sagt! Det är fruktansvärt det han gjort, men man är inte bättre själv om man hotar med ett skott i pannan…
  Natti från en Fjutt i Norr!

  1. Det finns mycket man kan avsky i hans brott men det ger inte nätmobben rätt att vara domare och bödel heller! Suck. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *