Fotografera ditt Örebro under maj månad och tävla!

Visste du att det finns en stor fototävling som heter EVIN – En Vecka I Nutiden där det är meningen att man samtidigt fotodokumenterar och tävlar med Örebrobilder som sedan ska bevaras för framtiden i  Örebro Läns Museums (ÖLM) arkiv! EVIN avser digitala stillbilder och är öppen för alla. Kravet är att bilderna måste vara fotograferade inom Örebro läns gränser under månaderna mars eller maj 2013. Men fotografen måste inte vara bosatt i Örebro för att få vara med. Allt om tävlingen finns HÄR! Sista inlämningsdag för bilder är 1/9.

Följande tävlingsklasser finns det:
1.Tätorten. Bilder från städer och orter i Örebro Län, allt från den lilla byn med tre-fyra hus till Slottet i Örebro. Vi söker exteriörbilder av våra samhällen i Örebro län, kvarter, fasader, vyer, parker, gator och torg. Våra samhällen förändras oerhört fort och det är      viktigt att vi får dessa dokumenterade, framför allt områden som kan vara      rivningshotade. Även detaljer från hus och fasader är välkommna.
2. Arbetsplatsen. Hur ser arbetsmiljön ut där vi jobbar, kontor, byggen, skolor, verkstäder. Tänk på att du kanske måste ha tillstånd för att fotografera på din eller andras arbetsplatser. Var noga med skriftligt tillstånd om du är osäker och tala om vad bilderna skall användas till.
kh3.Vardagsliv. Människor i sin vardagsmiljö, hur ser vardagen ut i Örebro län. Här platsar även interiörbilder från hem och fritidshus in.
4.Porträtt i miljö. Hel-, halv- eller närbild av människor i den miljö de är verksamma i, det kan vara i hemmet, på arbetsplatsen eller på fritiden. Det viktigaste är att personen eller personerna på bilden är huvudmotivet samt att man kan se vilken miljö de är      verksamma i.
5. Fritid. Det vi gör på vår fritid. Hobbys, sport, träning, körsång, vandring, fiske etc: Allt från det spontana till den arrangerade tävlingen. Tänk på miljön, det är viktigt att man ser var det är, bilder där arenan syns är mycket viktigare än närbild på två fotbollspelare som jagar en boll.
6. Natur. Skog, ängar och sjöar, bilder från det levande landskapet i Örebro län. Inga närbilder på blommor men gärna en hel äng av dem.

Nog borde det gå att passa in aktiva katthemsbilder i denna fototävling?! Vilken bild skickar du in?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *