Förundrad över människors godhet

Om man scannar världsnyheterna eller skummar tidningsrubrikerna så känns det som att det enda som skriker mot ens trötta ögon är kaos, elände, nöd, krig , våld och ännu mer våld… En värld i virvlande ondska och helt utan empati eller kärlek. Ändå kan jag inte annat än hisna och känna förundran och värme i hjärtat över den godhet som jag ser manifesteras och levandehållas omkring mig, både i hittekattsvärlden och annars, överallt!
less

Och det som förundrar mig mest, det är hur de som knappt har till sig själva, det är de som alltid ger och alltid ställer upp, som delar och stöttar och hjälper, oförtröttligt: Väl medvetna om att nästa gång kan det var de själva som lider nöd och behöver hjälp!

Den berömde Khalil Ghibran säger ”And there are those who have little and give it all.”

Det kommer små gåvor till våra katthem, till våra insamlingar och till våra hjälpnödrop på nätet. Givarna säger lite generat ”Jag hade inte mer att ge!” – men istället ska de sträcka sig i stolthet och känna styrkan i att DE GAV I ALLA FALL ALLT DE KUNDE! Och mer kan ingen någonsin begära…

”Havet formas utav vattnets droppar!” är en sanning som jag gärna anammar i tanken om givandet också. Det är många små slantar som skapar en slutlig summa som kan täcka det som vården för en sjuk katt eller räddningen för både djur och människor kan kosta.

Tack, alla små droppar av godhet, för att ni finns!
beg

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Förundrad över människors godhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *