En grå katt hittar hem – efter 6 år!

För lite mer än en månad sedan lades bilder av den här katten upp på Örebro katthems sida med kattannonser för förlorade/upphittade katter: mogge
Och upphittaren beskrev (Lite förkortat) kärleksfullt katten:
”Stor, grå katt med gula ögon. Påminner om en brittisk korthår. Helgrå, med lite
mörkare gråbrunaktig svanstipp. Inga övriga kännetecken. Har strukit omkring
i Striberg länge, åtminstone 18 månader. … När man kom ut kom den ofta, ofta springandes, alla tider på dygnet så det verkade inte som om den egentligen bodde nånstans. Den fick flytta in hos oss i senhöstas och är kvar än. … Världens raraste, lugn och snäll. Gör inget större väsen av sig. Pratar alltid högt och ivrigt med en om man möts ute, och när han kommer in. Har ett hest jamande, med lite ”marskatt”-sound. 🙂 Snäll mot alla, katter som hundar som människor. Stryker sig mot allt och alla. Vill gärna mystrampa på alla. Då spinns och dreglas det. … Om vi inte hittar ägaren till denna kisse får den stanna hos oss, vi tycker alla mycket om honom – men vi försöker på alla håll hitta ägare, för någon kanske saknar sin fina kisse.”

Och… någon saknade verkligen sin katt som hade det här speciella utseendet, grå med kort svans, och beteendet med pratet, tramp och dreglande…

Igår kom mail från en lycklig matte:
”Hej.. jag måste berätta en otrolig berättelse som vi har fått varit med om idag! Det började med att jag såg på er hemsida om privatpersoner som hittat upphittade katter och såg en bild på en katt som likna våra som försvann för ca 6 år sedan när vi flyttade till Guldsmedshyttan.. Efter så här många år så hittade en kvinna i Striberg en katt som var hemlös, som strök vid hennes hem.. Han både pratade och dreglade och stampande precis som vår Mogge gjorde! Så ikväll åkte vi till henne och kollade: Och när vi såg katten var han en exakt kopia av Mogge med det gråa och en kort svans! Så han fick följa med oss hem! Och det första han gör är att hosta precis som Mogge… så det styrker verkligen att det är han! Så det här är verkligen en solskenshistoria!”

Självklart gör man extra glädjeskutt av att få dela detta, och vi hoppas få höra mer om hur Mogge trivs med att vara i mattes famn igen! Tänk, efter SEX ÅR! ♥

Mjau, vi VET att ibland hittar katter hem igen till sina människor efter förvånansvärt lång tid. Oftast har de funnit skydd hos någon under tiden, men ibland har de farit illa i utelivets prövningar. Många gånger återfinns de ganska nära platsen där de försvunnit. Men en sak är säker, och det är hur mycket det skulle underlätta fär borttassade katter att hitta hem igen om ALLA KATTER VAR ID-MÄRKTA och deras märkning registrerad!

Så jag tjatjamar som alltid:
ID-märk och registrera din katt – även en innekatt kan komma på villovägar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “En grå katt hittar hem – efter 6 år!”

  1. Härligt! Visar att man aldrig, aldrig ska ge upp hoppet. Och jam, om alla märkte sin katter, precis som sina hundar, skulle de vilsekomna lättare hitta hem.

  2. Men så otroligt, efter så många år! En riktig solskenshistoria. Lycka till nu kissen i ditt nygamla hem!

  3. Detta gjorde min dag… Att få hem sitt älskade djur efter en lång tid av saknad och undran. Jag rös när jag läste detta. GE ALDRIG UPP HOPPET FÖR ER VÄN!! Och som Wikki säger… Håll djuren chippade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *