Stjärna 8 – Mintaka

Den här stjärnan väntar skälvande på ett bud! Allt om auktionen på origamistjärnorna hittar du HÄR!
08 Basc dark blue - pink with swirls
Mintaka är stjärnan längst till höger av de tre stjärnorna i Orions bälte, en stjärnbild som de flesta sett på natthimlen och känner igen. Det är en jättestjärna som ligger 900 ljusår bort, med en massa 20 gånger större än solens. Namnet kommer från det arabiska ordet manţaqah som betyder just bälte.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *