Att vara annorlunda men ändå få finnas

laz Katten Lazarus hittades i höstas på gatan i Johnson City, i mycket dåligt skick. Han var knappt 10 veckor gammal och hans medfödda gomspalt var så svårt infekterad så att han skulle överleva var något som Cindy, som skötte om kattungen, inte riktigt vågade hoppas på först.
httpv://youtu.be/WO5orfNkCSU
Men Lazarus visade att han ville leva och var lika levnadsglad som en vanlig kattunge – och idag jobbar han tillsammans med sin matte som terapikatt för ungdomar med speciella behov, som en förebild i att det är OK att se annorlunda ut!

Du kan läsa mer om Lazarus ”God’s littlest vampire” och den rörande berättelsen om hur han räddades HÄR. Han har också en egen FaceBooksida.

Många veterinärer i vårt land skulle rekommendera avlivning för en katt som Lazarus. Men det tycker jag är helt fel – förutsatt att en katt inte lider allvarligt att att sakna en del av sin kropp och i övrigt har normala funktioner, så har den all rätt att få leva! Och bli lika respekterad och älskad som Lazarus! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Att vara annorlunda men ändå få finnas”

  1. Tvåbeningar får ju leva även om de har nån ”defekt”, men vi katter ska inte få leva om vi har det, tycker en del. Vi klarar oss minst lika bra som defekta tvåbeningar, bara vi får kärlek och omvårdnad, precis som andra katter. Varför ser en del avlivning som enda utväg? Kanske är det de som har de största felen?

    1. Mjau jag har mycket GODA skäl för att tycka att Lazarus och katter som han har rätt att leva! Jag har ju en kompis som ser ut precis så där! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *