Vems är du, vackra flicka???

Vi vtovaet inte vems hon är eller vad hon heter – men efter att hon tillbringat flera dagar i ett träd i Glomman, Adolfsberg, Örebro,(Ibland kommer vi upp men inte ned!) och plockats ned av räddningstjänsten och sedan via polisen kommit till Örebro katthems vård, så gissar vi att någon måste sakna en så underbar katt!

”Katt i nöd räddades från träd”  skriver NA lite torftigt, ”Katten kunde räddas och kat(t)astrofen undvikas.” – men hon är verkligen inte vilken katt som helst!

Katthemmets medarbetare beskriver: ”Jag åkte och hämtade katten och tog mig en titt på den. Väldigt skärrad innan jag fick tag i henne, mycket orolig och förvirrad. Det är en långhårig huskattshona, vit med blåsköldpaddsfläckar. Eller vit var hon inte, för hon var så smutsig av vägdamm att hon är alldeles grådassig. Pälsen var så ihoptovad att den kändes som tovad ull, ända inpå huden.” Det fanns bara en sak att göra, ta bort den ihopfiltade pälsen, för det skulle inte gå att bada bort tovan. ”Igång med rakapparaten och kisse spann som en tok, trampade och myste, njöt i fulla drag av uppmärksamheten, även om hon emellanåt gnällde lite när vi avlägsnade de värsta pälsfiltarna, hon var säkert öm av tovorna, stackarn. När hon var färdig struttade hon runt toklycklig över att ha blivit så ompysslad och säkert lättad över att det inte längre gjorde ont att röra sig. Vrålhungrig var hon också, men fick nöja sig med en liten portion, för magens skull, nu när hon varit utan mat i minst 2,5 dygn.”
trädkatt
Sedan skjutsades katten till jourhemmet. Hela vägen i bilen låg hon och spann nöjt, och tassade sedan ut i grovköket i jourhemmet, helt lugn och glad och gosig, inte ett dugg rädd! Nu får hon god omvårdnad och katthemmet fortsätter leta efter ägare. Katten är anmäld som upphittad hos polisen. Den som känner igen henne kan kontakta Josefin, Örebro Katthem, 070-2186312,  jossan@orebrokatthem.com. Katten återfås mot noggrann beskrivning eller uppvisande av foto! tov

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Vems är du, vackra flicka???”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *