Om ni har undrat var alla kattungar kommer ifrån…

Vi avslöjar katternas hemlighet, så här går det till:

Men nej… Tyvärr är det skillnad mellan en söt bild och den bistra verkligheten!

Som kombination av katters fertilitet och resultat av många kattägares okunniga eller nonchalanta hållning till den enkla åtgärden att kastrera sin katt så fort den blir könsmogen föds varje år tusentals oplanerade och oönskade kattungar! Plötsligt dyker de bara upp, de små kattungarna, på egen tass eller i en dräktig kattmammas runda mage, och för katthemmen är de lika säkra vårtecken som tussilagon på dikeskanten! En mängd av dem föds hem- och ägarlösa och de når aldrig vuxen ålder, de förolyckas av sjukdom och skador, svält, trafik, rovdjur och människors grymhet. Men de finns, mer eller mindre synliga, överallt runtom oss, såväl i stads- som landsbygd.

Så kom ihåg, kattägare, att det är DITT ansvar att se till att DIN KATT ”inte blir flera”! Inte vill du att din katts ungar ska växa upp utomhus utan skydd, tillsyn och kärlek? Inte vill du att de till hösten ska tillhöra den lösdrivande skara förvildade katter som går ett oblitt öde till mötes i vinterns kyla?

 • Kastrera din katt – den mår dessutom bättre själv när det blir gjort!
 • Stöd katthemmen som räddar de hemlösa kattungarna och deras mammor!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Om ni har undrat var alla kattungar kommer ifrån…”

 1. Sött med alla småmissar under dörren:)
  Men fruktansvärt som du skriver med alla kattungar utan hem och omvårdnad.
  En del tycker att det är hemskt att kastrera sin katt har jag märkt. När jag då påpekat alla fördelar och vad katten slipper i och med kastreringen så undrar de om inte vetrinären bara kan ta bort själva fortplantningsförmågan och behålla driften?!?
  Vad säger man åt en sådan person? finns ju liksom inte mycket som går hem där!
  Vet inte om ni stött på det men finns ju även varianten på det hela med personer som tror att man bara kastrerar hankatter och stiliserar honkatter så de sistnämnda fortfarande har kvar driften.
  Finns såå många fördommar, vrångbilder och rena påhittade skräckscenarier så ibland vill man bara gråta:( Vi ska snart ha barn så gissa vad vi fått höra historier om hur husdjur blir elaka mot bebis och behöver avlivas och så ska vi flytta också och katter klarar ju absolut inte en flytt. Att vi tidigare flyttat med våra katter och de har mera tyckt att det varit spännande med alla kartonger och annat räknas inte samt att alla småbebisar som hälsat på oss har nosats in och buffats på det räknas inte heller. Försöker stänga öronen och inte bli för frustrerad!
  Skänker ofta en tanke vid sådana tillfällen till alla som jobbar på katthem och deras tålamod med människors oförstånd och okunskap och ibland rena dumhet. Jag beundrar de som orkar med det så ofta!!

  1. Mjau, vi katter är utvecklade med en otrolig överlevnadsförmåga och anpassar oss till de mest dramatiska förändringar med väldig kapacitet, vilket många inte förstår. De tror ofta att katter bara trivs i sitt hem det endaste enda stället i världen. Men då kan man ju fråga sig hur det kommer sig att det finns katter utanför det hemmets gränser som också har bra liv på olika premisser! Eller som vi i katthemsbranschen ser det: Hur otroligt katter anpassar sig till rådande situationer och möjligheter i DÅLIGA HEM och DÅLIGA MILJÖER och gör vad de kan för att överleva maximalt där helt enkelt. Trots eländet. Så att flytta eller få fler familjemedlemmar, det är sådant som katter finner sig i, bara de får lite utrymme, sin mat och sin kärlek. En bebis är ju bara en människa till att älska! (Det enda varningsjamet man ska tänka på ihop med katter och barn på gång är att MATTE INTE SKA SKÖTA KATTLÅDAN, det är husses ansvar tills babyn är född! Pga av risk för toxoplasmos)

   Men till alla korkbollar som tror att en katt BEHÖVER sin sexualdrift för att trivas med livet, så kan jag berätta att det är också ett mänskligt överfört synsätt! Katten SJÄLV behöver inte sin drift och har ett gott men tryggare liv efter kastreringen! Det är MÄNNISKOR som tror att katter behöver NJUTNINGEN men då har de missat att katters sexliv är både smärtsamt och våldsamt. Katterna styrs enbart av DRIFT inte lust. Parningsakten är ganska brutal, på en ung och oerfaren hona kan det vara rena våldtäkten innan hankatten ”kommer till”, och med ett förspel med ibland sönderbiten nacke på honan tränger hanen in sin HULLINGförsedda penis i henne. Hullingarna sargar henne invärtes vilket är vad som sätter igång ägglossningen. Njuter av detta gör hon inte utan brukar skrika förtvivlat. Inte ens hankatten har det skönt.

   Det finns alltså ingen vits alls i att ta bort fortplantningen men behålla driften! Det är som att fortsätta gasa en bil men ta bort ratten! Och det är BARA MÄNNISKOR som vill ha sex för njutningens skull. Inga djur har det behovet.

   Så berätta för de kastreringsmotståndare du möter:
   1. Kastrerade katter slipper skadas under plågsam parning och kommer i högre grad att slippa skadas av rivaler
   2. Kastrerade katter är lugnare, genomgående friskare och lever längre
   3. Kastrerade katter umgås på ett mycket mjukare kärleksfullare och harmoniskare sätt med varandra, gruppen blir tryggare
   Vill man ge sin katt ett liv i kärlek även från artfränder så är det punkt 3 som gäller om katten själv får välja!

   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *