Lägg inte kattungen på rygg!


Det här är kanske inte den bästa instruktionsbilden heller, men…

Ibland händer det att en kattmamma inte har mjölk så att det räcker till alla ungar, det inträffar att en kattmamma försvinner från sina ungar, ja av många tragiska skäl kan det plötsligt bli så att människor måste gå in och rädda kattungens/ungarnas liv genom att stödmata med mjölkersättning och nappflaska, i avsaknad av mamma katt.

Vid flaskmatning av kattungar ska man alltid tänka på möligheten att kattmamman hittas och de återförenas/kattungen kanske i framtiden kommer till en adoptivmamma/eller liknande och då är det viktigt att den från början lär sig ett så naturligt di-beteende som möjligt. Kattungar som diar sin mamma ligger på mage och bearbetar kattmammans bröst med framtassarna, ”mjölktrampet”. När de ska suga från en nappflaska får man hålla den så att läget blir så likt det som möjligt!

Många, i all välmening men okunskap, lägger lilla kattungen som en baby på rygg i knäet/handen och ger nappen i munnen – vilket är livsfarligt för den lilla katten som inte får naturlig sugställning utan löper stor risk att få ned mjölkersättningen i lungorna! De förstår sedan inte varför kattungen som verkat dricka mjölk slocknar som ett utblåst ljus trots hjälpen…

Kom ihåg alltså: Kattungar ska ligga på mage när de snuttar! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Lägg inte kattungen på rygg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *