Alla Hjärtan – vem blir utan?

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Butiker säljer massor av Hjärtan-saker. Människor ger varann presenter. Massor av kärlek sprids och delas. Massor av chokladaskar, massor av rosor, massor av små hjärtformade paket och fullt av romantiskt tingel tangel.

Jag önskar så att detta vore en dag av Kärlek för Alla, men jag vet att det är det inte. För att jag vet att där ute i kylan, bakom ryggarna på alla dem som kramas, skrattar och lämnar varandra paket och presenter och gulliga små kort, där finns alla de som ingen kommer till… De som inget får. De som glömts. De som ingen frågar efter.

Det finns en sorg i att vara den som ingen frågar efter. Det finns en smärta i att inte höra till. Och det handlar inte om att någon gång få vara vinnaren som triumferar eller den som alla beundrar, vara rikast eller den som löst den svåraste gåtan… Utan att bara helt vardagligt få vara en av de vanliga, bara vara en i gemenskapen, få vara EN SOM ÄR MED! Bara få vara sedd!

Och det gäller inte bara den hemlösa katten i mörkret bakom lagerbyggnaden, gömd bland tomlådorna. Det gäller väldigt många människor som ingen ser och ingen någonsin frågar efter… Ingen som vet vilken dag de fyller år, vilken musik de tycker om, vilken sorts saker som gör dem glada, eller gör dem ledsna.

Istället för att sätta mig och tänka på hur jag ska skicka Alla Hjärtans-Hälsningar till Hela Världen där ute, så ska jag sätta mig och fundera på vilka det är som jag tror är alldeles Ensamma idag… Alldeles alldeles Ensamma. Och höra av mig.

Och alla ni andra: Leta ni också, med kärlek, efter någon som är Ensam idag! Skicka ditt hjärtepaket till den som du tror längtar att bli sedd… Om innehållet är praliner eller diamanter är inte det viktiga. Det viktiga är din utsträckta hand och din vänskap genom tomhetens landskap. Om andra vill stå i kön med fång av rosor till de redan populära, låt dem göra det. Men om du däremot vill förändra hela tillvaron för en ensam medmänniska – så är din enkla tulpanbukett det finaste som finns!

Om detta hjälper En Enda medmänniska eller medkatt idag att bli uppmärksammad alldeles bara för sin egen skull – så känns det rätt. Det handlar INTE om medlidande, medömkan eller skuld. Det handlar om eftertanke och öppnade ögon:
Här kommer mitt Hjärta till Dig!Wikki Love

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Alla Hjärtan – vem blir utan?”

  1. Mjau – det finns några som alltid sitter ensamma kvar när de andra går tillsammans. Det finns några vars kloka ord aldrig lyssnas till, för någon annan överröstar fast den inget har att säga. Så många kämpar med tårarna idag när de ser smyckena, blommorna och guldpapperspaketen de andra får. Så många skulle vara glada att bara få ett ”Hej!” eller ett massmail med en söt kattunge som håller i skylten ”Du i mitt hjärta!”… Till alla er har jag jamat det här inlägget! NosPuss Wikki

  1. Mjau – jag har i alla fall tagit tass om oss ensamma katter här hemma medans matte och husse jobbat…. NosPuss Wikki

 1. Fantastiskt bra skrivet Wikki.
  För övrigt så säjer matte att man ska vara snäll varje dag året om.
  Fast vi har fått ett datum nu när våran nya familjemedlem kommer hit om två veckor är det dags. Då kommer Tropiz från Livbojen att flytta in här, hon finns på deras hemsida under bokade katter. Ännu är det lite hemligt, men när hon funnit sej tillrätta då ska jag blogga om henne

  1. Mjau vad spinnande! Jag har sett Stora mattes foton från när hon träffade Tropiz och berördes av henne! *svansdans* NosPuss Wikki

 2. Så jamars bra tassat, Wikki
  Det finns så många som är ensamma, även i ett *förhållande*
  så även matte.
  Hon har försökt många ggr att ge saker till släkt och vänner,
  MEN får hon ngt tillbaka
  NEJ!
  så hon har slutat att *göra sig till*

  Alla är inte lika som det heter

  Tass tass

  1. Mjau jag tycker er matte är en jättefin människa som på sitt försynta och omtänksamma sätt ger så mycket. Det är nog mycket människor som er matte jag tänkte på också – som är VÄRDA att bli sedda! Det borde vara så självklart! Men då är vi katter bra som inte bryr oss om vad ”alla andra” tycker utan håller tassen om våra älskade människor ändå! Stolta dessutom! NosPuss Wikki

 3. Så bra skrivet Wikki! Matte är också en sån där som ger men sällan får tillbaka. Illa sviken och såren sitter själen. Dessutom är hon anti konsumtion och hysteri så Alla hjärtans är inte hennes favvo dag. Bättre med Vänskapens dag som man firar i Finland. Vill man, lägger man in romantik i begreppet men” måste” inte som här.

  1. Mjau, jag tror din matte är lite som min också: Man mår så bra av att vara vänner utan prestationskrav! (Visst är det roligt att få saker men ännu roligare att få ge, dit där man känner att det förvaltas väl… Med tanke på ett visst paket så känner jag ett hedrande ansvar! Kommer snart att hända saker!) Vi katter är ju dessutom så bra på att ”äga utan att ägas” och sådan ska bra vänskap också vara! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *