”Knäppen han är gullig!”

Robotkatten Knäppen skänker glädje hos dementa vårdtagare på äldreboendet Eskilsgården i Eskilstuna:
httpv://youtu.be/9b9hZ8bhZ2c

I Metro berättades igår att sex olika robotkatter används nu på prov, som ett led i att förbättra trivseln för dementa. Det är väl känt att sällskapsdjur i hög grad påverkar människors välbefinnande, och där allergi eller vårdsituation hindrar möjligheten att ha en riktig katt kan en robot som Knäppen fungera.

Sjuuksköterskan och vårdforskaren  Christine Gustafsson har tillsammans med Lars Asplund, professor i robotik, tagit fram robotkatten. Bakom projektet står Mälardalens högskola, Samhällskontraktet, Almi och Robotdalen och man samarbetar med Attendo. ”Robotkatten är konstruerad att efterlikna en levande katt, reagerar på beröring och avger värme.” berättar Robotdalen.

Mjau på dig, Knäppen!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “”Knäppen han är gullig!””

  1. Synd att de inte har en eller flera riktiga katter där. Det kan väl alltid komma någon som är allergisk. Förut fanns det bara Robotsälar och nu katter, skoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *