Landet är djupfryst

Tur att vi har varmt och gott här hemma i Vivalla!
Tanja skickar bilder från Landet, som är mycket kallare och berättar:
IMG_2755
– Det var en mumsig liten mus vid Stora mattes fågelmatsställe, och jag gick ut för att fånga den. Det var så kallt att jag fick rimfrost på morrhåren och jag var tvungen att stryka av mig det på trädgårdsväxterna, så att jag inte skulle frysa fast.
IMG_2735
Jag hade tagit på mig termopälsen och antifrosttassarna och lade mig på lur under fågelmatsträdet invid fågelbadsstenen där musrackaren hade krupit in. Efter en stund hade jag lokaliserat den lilla rackaren och med ett språng…
IMG_2706
…slog jag klorna i mitt byte! Det var bara det att den hade hunnit bli alldeles djupfryst under tiden och tjälat fast i marken – för SÅ kallt är det här! Så allt jag lyckades fånga var musens skinn som åkte av ungefär som skalet på en banan!!!
IMG_2807
Stora matte tyckte så synd om mig att hon satte fast musskinnet på ett snöre och lekte massor med mig, som tröst. Vi hade vansinnigt kul, och sedan när det tinat i inomhusvärmen åt jag upp musskinnet. Det var i alla fall bättre än ingenting. När det blir varmare ute, ska jag hämta in resten av musen. Man får ju alltid anpassa sig efter vädret! *blink*  IMG_2815

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Landet är djupfryst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *