”Det kommer att bli en helt vanlig hemmakatt”

Uppståndelsen var total när kattungen Meggi, 5 månader, överlämnades av Rysslands ambassadör Alexander Rumyantsev till sin nya matte, Tarja Halonen. Att Finlands expresident blir med ny katt tog hon mycket lugnt, vilket jag ger henne full poäng (FEM Wikkistjärnor!) för, medans lilla Meggi blev ganska stressad av mediauppbådet: ”En kattunge på fem månader är fortfarande rätt så nyckfull. Det kommer nog att bli en helt vanlig hemmakatt av den!”
meggi1
Lilla Meggi visade tydligt att hon inte gillade att plockas runt bland ganska tafatta dignitärer och nya matte gav handfast befallning att katten skulle få lugnan sig i sin transportkorg. Där kände sig Meggi lite tryggare!
meg
Mer finns att läsa HÄR och YLE har en filmsnutt med den söta missen.

Tänk om ALLA katter, vare sig de är av ras eller okänt ursprung, kunde få samma betydelsefulla välkomnande till nya hem – få vara efterlängtade och värdefulla och respekterade! Det drömmer jag om…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “”Det kommer att bli en helt vanlig hemmakatt””

  1. Våran husse har mött samma glädje och välommnande då han levererat fd hemlösa missar till sina nya hem. Tyvärr har det aldrig varit någon press på plats för att dokumentera dessa stora ögonblick 😉 Små underverk sker varje vecka…

  2. Å, jag tänkte precis som du, Wikki – tänk om alla katter möttes av ett sådant välkomnande!

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    1. Mjau – bortsett från stök och ståhej . men att få ett engagerat och värdesatt mottagande, det är så mycket viktigare än om det är till en tjusig villa eller enkel koja; det är famnen man möts av och som öppnas i kärlek! DET ska varje katt få, eller hur?! TassKram Wikki

  3. Matte hoppas att publiciteten denna kisse fått kanske ska höja vår status överlag. Hon, presidenten, är en äkta kattant med skinn på näsan som älskar sina katter och skulle aldrig låta någon skada en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *