Brum har varit hos veterinären

DSC_0543
Nu har den ögonskadade killen – det var en han och namnet är numera Brum! – varit hos veterinären och fått sig en genomgång. Vi var oroliga att veterinären skulle säga att han var förbi all räddning efter sitt hårda liv på ett ställe där ingen katt skulle behöva vara… Och det blev ett digert arbete att gå igenom katten – han var en okastrerad hane och har verkligen mängder av ärr och sår av slagsmålsskador. Skadorna i ansiktet är alla av otäcka klor och tänder!

Jourmatte fick intrycket att Brum dessutom var döv – han reagerade inte det minsta lilla på ljud. Men hos veterinären visade sig hans öron vara så igenproppade med skabb-gegga så det var troligt att det var orsaken. Det är i alla fall bortrensat nu, och vi får se om han hör mer sedan. Ögonen fick salva och han har i alla fall viss syn, skadorna kring ögonen bör kunna läkas. Hans svullna sneda konstiga tass/ben kan vara ett gammalt felläkt benbrott och det kommer att behöva röntgas, men först måste Brum ”få landa”, komma i bättre form, träna i att förstå sig på livet inomhus och att vara i kontakt med och bli hanterad människor.

På veterinärens inrådan ska Brum bo i en bur (Typ hundbur) en tid framåt så han inte belastar benet, få medicin, nyttig mat och bara vila. Lite längre fram blir det mer kontroller. När han ändå var sövd för undersökningen blev han kastrerad, och nu är han alltså konvalescentkatt! (Lite mer bilder kommer!) Lycka till, Brum!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Brum har varit hos veterinären”

  1. Mjau, det är liksom kritiskt hur hans infekterade sår och annat beter sig och ögonen i synnerhet – men vi ska ge honom all hjälp som går! NosPuss Wikki

 1. Vi håller tummar och klor från 7:e våningen, att Brum ska bli så bra han kan. Med tiden kommer han säkert förstå, vilken tur han har haft, som fått komma in och få kärlek och omvårdnad av alla underbara katthjälpare!
  Kram på dig, Brum!

 2. Att skicka en nospuss till Brum är väl naivt, men vi tänker på honom och ber för att han inte bara läker sina skador utan snart, snart upptäcker att livet som omhuldad inomhuskisse är höjden av lycka! Sänd våra hälsningar till akutmatte också och säg att vi är med henne i tankar och hjärta. Det är underbart att även en så trasig och vildsint kille får hjälp – att man inte ger upp utan att ha försökt… det värmer verkligen hjärtat!

  Nospuss till dig och Nova från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna, som samtidigt grattar husse så jättemycket till det fina resultatet på provet!

  1. Jag tror nog Brum tar emot en symbolisk nospuss ändå, och han verkar ändå rätt nöjd, knaprar i sig torrfoderkulor med förtjusning men ratar mat med medicin i… Han är helt klart en överlevare! Jourmatte är en av våra bästa katträddare, och hon är så tuff i det gebitet så vi förundras!
   Och så vidarebefordrar vi grattiset till husse så klart! Vi är väldigt stolta över både husse och matte!
   NosPuss Wikki

 3. Vi håller också tassarna för Brum.
  Matte kom hem idag och berättade att regnbågsbron fanns utanför hennes jobb hela förmiddagen. Den slutade mitt i vägen precis bredvid huset. Hon har aldrig sett den på så nära håll (ca 30 m) så hon tog kort på den och visade oss. Tittar man noga så ser man många katter, både kända och okända som står och vinkar med tassarna.
  Hennes arbetskompisar påstod att det inte var regnbågsbron utan en halo, men vi vet bättre!
  Matte tog det ialla fall som en väldigt lyckosam händelse och hoppas att det ger tur till Brum och andra katter i behov av hjälp.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, de där jobbarkompisarna har väl antagligen inte din mattes erfarna kattögon! Jag tror helt enkelt att vissa människor SER bättre när de är kattifierade! Och jag tror också att det är ett lyckosamt tecken och en kärleksfull hälsning från dem som tassat före oss! Det fotot skulle jag gärna vilja se det är säkert väldigt vackert! <3 TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *