Hoppets svaga flämtande låga

Strindbergs husse Micke skriver kl 1 i natt:
Tack snälla för allt stöd. Jag såg inte det ni skrivit förrän nu. Har pratat med veterinären alldeles nyss som var så snäll och ringde och rapporterade och det är fortfarande mycket kritiskt för lilla Strindis. Kaliumvärdena och urea är väldigt höga trots att han har fått dropp vilket tyvärr tyder på att njurarna har tagit en hel del skada. Han verkar i och för sig må rätt bra men är tydligen lite virrig. Man fortsätter att behandla honom under natten och avvaktar tills i morgon men prognosen var enligt veterinären inte särskilt bra.

Strindis har ju haft problem med kisseriet den senaste veckan och har gått och skvättit lite här och var så att lägenheten i det närmsta blivit en sanitär olägenhet. Efter den Metacam-kur som han fått under ett par dagar förra veckan och i helgen så kom kisseriet igång även om han fortsatte att pinka på alla möjliga och omöjliga ställen. Häromkvällen när jag hade tagit bort sängöverkastet så satte han sig på täcket och skulle kissa. Och då tog jag och lyfte ner honom på golvet fast han stretade emot. Älskade Strindis förlåt mig. Det var bara det att alla sängkläder var slut efter allt kissande och tvättandet hann inte riktigt ifatt. Du tittade på mig som om jag var arg på dig men det var jag inte. Och nu när du inte är hemma så kan jag t o m tänka så tokigt som att vem ska då kissa ner Dagens Nyheter eler dagens post vars innehåll ändå inte är något värt i jämförelse med dig älskade gubben. Kämpa på gubben, du har så mycket att leva för och är bara fyra år och alldeles full av bus och kärlek. Veterinären berättade att fast du är så trött nu så spinner du när dom klappar dig.

Å Strindberg vi skickar dig alla styrkespinn vi kan förmå!!! TröstBuff till husse!!! Vi vet att Strindberg älskar dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Hoppets svaga flämtande låga”

 1. Min älskade lilla Strindis har nu fått somna in. Hans njurar orkade inte längre och producerade inte längre någon urin. Han var mycket svag och jag och veterinären bestämde på telefon att han skulle få somna in direkt istället för att han skulle behöva lida medans jag tog mig till Kumla. Än en gång tack alla underbara tvåbeningar och fyrbeningar för er omtanke och ert stöd. Jag skriver mer sedan.

  1. Mjau, Micke, vi håller dig med alla Tröstens Tassar just nu! Ibland förstår vi inte varför man måste skiljas! Vila i Frid, Strindis! *sniff* NosPuss Wikki

  2. Stackars Husse Micke!
   Du var en klok husse till Strindberg och såg till att han hade det bra och inte behövde lida längre.

   1. Ibland vill man i kärlek hålla sina älskade kvar – men förnuftet säger när sjukdomen vinner att man måste släppa dem fria…. Det är den svåraste formen av kärlek som finns! NosPuss Wikki

 2. Vi healingspinner så högt vi bara kan för ’Strindis’ och hans stackars husse.

  SkaparKatten, du behöver inte Strindis just nu, men det gör hans husse, så låt honom få stanna i den här världen många friska lyckliga år. *Jamen*

 3. Vackra finaste Strindberg, alldeles för tidigt rycktes du bort,
  från din kämpande och sörjande husse Micke.
  Återigen kommer frågan upp varför?
  Vi tänker på er i denna svåra stund. Låt sorgen ta sin tid
  den är väldigt tung att bära.
  Styrkekramar önskar Goliat med familj
  * Wiiki vad vackert du skrev om Strindberg!

  1. Mjau, det är så sorgligt när våra älskade vänner tassar iväg alldeles för tidigt. *sniff* Fröken Mimmi och Lizzie kommer att göra vad de kan för att trösta husse! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *