Ajjjjj sprak! Har ni också stötpälsar?

För det första så känns det som om jag behöver en varningsskylt:
stöt
Kanske inte ”Aktas för stötar!” utan nån sorts ”Avelektrifiera dig innan du klappar – det är inget skönt med sprak på nos och öron!”. Den som kan uppfinna en grej som samlar upp och använder kattelektricitet skulle ju kunna bli rik, tror ni inte det???!cat tesla
Särskilt så här vintertid med den torra luften inne så känns det som om man är i ett ständigt stadium av ”smäll sprak gnist”, i synnerhet efter att ha trampat en skön sovgrop i den syntetiska luddiga favoritpläden i mattes fåtölj. Fleecefiltar är lika jobbiga…electric-cat
Vill man leka med temat katt kontra statisk laddning så kan lite frigolit leda till detta:
stastat
För att inte tala om det klassiska ”Katten och ballongen”-tricket. Visst, det är kul för alla utom den kisse som får stötarna av att ha otyget i pälsen!

Det finns antistat-spray för kattpälsar, många olika sorter men det är inget gott att slicka i sig när man tvättar sig. Jag hBalloon Attracting Cat's Furar ett busenkelt trick: En fuktig tvättlapp! När matte vill klappa min sprakiga päls så fuktar hon först sina händer med tvättlappen och drar lite med den över min torra flygiga fluffpäls. Då försvinner värsta sprakigheten och klapparna blir sköna! Visst, hon får fukta händerna flera gånger och måste själv ta lite handkräm sedan, men det är ju ens människas plikt att först förnöja sin katt! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Ajjjjj sprak! Har ni också stötpälsar?”

 1. Jobbigt! Matte använde en antistatspray för hundar på förra jobbkatten. Det hjälpte. Jag sprakar inte om pälsen men det gör jourkatterna. Fast nu har vi inget spray hemma så hon får tänka på vad hon sätter på sig för kläder. Helst bara bomull för det gör att inget sånt där statiskt ström bildas när man rör sig.

  1. Mjau, tar man bort allt syntet i kattbäddar så blir det mindre sprakigt också! Men min älskade floooof-pläd är ju samtidigt så skön… NosPuss Wikki

 2. Här har vi tyvärr samma problem. *hänger med morrisarna*
  Det är riktigt otäckt ibland med allt sprakande.
  *nosbuffar*

 3. Vi brukar ha det men sen vi bytte torrisar så har det lugnat ner sig.. Tack snälla för tipsen! Ska tipsa mamma i förebyggande syfte 🙂 Nosbuffar och CATurdaygos

  Ps Du har väl inte missat min fest imorgon? Ni får såå gärna komma 🙂

  1. Mjau, det verkar bero på också om man har eluppvärmda eller vattenuppvärmda element hemma! Och hur torr inomhusluften är. Lite luftfuktning lindrar spraket! TassKram Wikki

 4. Katten Stina, som bor hos mina föräldrar, har en rejäl ”stötpäls”. Det till och med gnistrade när vi kelade idag :-S

  1. Mjau det kan smälla och är det mörkt i rummet så ser man riktiga blixtar! Tänk att man har inbyggd elpäls??? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *