Hur många katter led i onödan i tre år?

Förbittrad och illamående läser jag i GT om den 71-åriga ”katthjälpare” som hade 38 sjuka katter i sitt hem och fick dem alla avlivade efter ett tillslag av djurskyddsinspektionen vintern 2010. Först nu har domen fallit, och kvinnan har dömts av Vänersborgs tingsrätt för brott mot djurskyddslagen och djurplågeri till dagsböter.

lst
Enligt artikeln hade katterna ”rinnande ögon och nos, skabb bakom öronen, tovig päls, för lite hull och diarré” och på husets golv fanns blodig avföring som tydde på kattpest, enligt de veterinärer som var med.

Men det kan inte hjälpas att på dessa foton ser jag ändå katter som inte ens borde ha behövt hamna i denna ohyggliga situation! För redan 2007 hade Länsstyrelsen beslutat att kvinnan inte fick ha mer än 2 katter, och hade man bara hållit koll på den saken med regelbundna kontroller så hade minst 36 katter i alla fall ha sluppit sitt misärliv! (Och vem vet hur många fler som dukat under också?) Hoppas verkligen att någon bevakar tanten idag så att hon INTE har några katter alls!

Vad jag INTE begriper är varför inte ”välmenande” människor själva drar i larmet när deras djurhållning går över styr? Folk som låter hästar svälta ihjäl, låser hönshuset och bara går därifrån, har hundar som vadar i skit inomhus och kastar ut sina katter..

Må SkaparKattens Mjuka Svans omsvepa alla de katter som på grund av människors bristande ansvar  alldeles i onödan tassar över Bron! *sniff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Hur många katter led i onödan i tre år?”

  1. Trösta matte, Pelle! Säg henne att det är sådana som hon, och mina människor och många andra katthjälpande människor som gör att många utsatta katter i alla fall får en chans! Vi ska vara ödmjuka och tacksamma för att vi har goda människor! <3 TassKram Wikki

  1. Mjau därför måste vi räcka ut tassen och hjälpa våra lokala katthem att rädda katter istället! Jam på det! NosPuss Wikki

 1. Bra jamat för många av oss får sätta livet till pga människans brister o myndigheternas ineffektivitet!

  Hoppas dina o mina beskyddare kan göra skillnad o öppna några ögon.

  Nosbuff o grattis Alfredo 🙂

  Ps. Kul o ses på mässan även om det inte blev så mycket tid förr surr då husse hade fullt upp med att hålla koll på montern.

  1. Mjau det är alltid kul att träffa mysiga husse, säger mattarna! 🙂
   Och jag tror att allt våra männniskor gör kommer att få effekt även om det är som att rulla en snöboll!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *