Du har väl koll på tabletterna?

Mjau, jag har just hört en hemsk berättelse om en kattunge som knaprat i sig tabletter av nya mattes människomedicin och blivit väldigt sjuk! Det föranleder mig att jama ett varningens ord till alla mattar och hussar:

  • Ha aldrig mediciner liggande öppet och åtkomligt! De kan bli en fara både för husdjur och små barn! Använd ALLTID t ex Dosett-låda eller någon ask med lock som inte kan tassas upp!
  • cartoon-cat-medicine[1]En del människomedicin kan vara riktigt smaskens för en katt men ändå farlig! Låt inte katten slicka dina fingrar eller hud om du smort in dig med salva eller hudlotion, eller har medicinrester kvar på händerna.
  • Askar med medicin ska också förvaras i skåp eller på annat sätt oåtkomligt! Glöm dem inte framme på nattduksbordet eller bordet.
  • Skölj ur glas som du druckit vattenlöslig medicin ur, direkt du druckit den Låt dem inte bli stående med medicinrester.
  • Faktum är att t ex vanliga huvudvärkstabletter som Alvedon är giftiga för djur, då de innehåller ämnet Paracetamol, som katten inte klarar. Dess lever saknar vissa nedbrytningsmekanismer som finns hos människor. Så hitta ALDRIG på själv att ge medicin för människor till din katt – enda undantaget är när en veterinär har ordinerat det! Även med hundmediciner gäller samma sak!

Och du, bit inte matte när hon kommer med medicin! Det är för ditt eget bästa!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Du har väl koll på tabletterna?”

    1. Mjau – det gäller ju många saker som människor dräller omkring sig egentligen! *suck* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *