Håll tassarna för Nafas – varning för starka bilder!

naf1

Kattungen Nafas hittades i mitten av oktober på en smutsig gata i Tehran, Iran. Namnet Nafas betyder ”Andning” på persiska. Han var kanske 8 veckor gammal och hans ansikte var formligen täckt av en fruktansvärd infektion, där han satt apatisk med hängande huvud. Sayeh Animal Rescue tog katten till en veterinärmottagning där man erbjöd sig att avliva den. ”But we did not accept.  Upon our insistence, a few x-rays were taken.  We were told that his upper jaw and a part of his nose has been destroyed due to infection and there is nothing that can be done for him. They refused to admit him in the hospital.” Kattungen fick i alla fall dropp och antibiotika och togs hem av en medarbetare till Sayeh Animal Rescue. naf2
Men Nafas hade livsvilja! Andra dagen stapplade han till kattlådan. Röntgenbilderna hade visat att han ätit grus och småsten av hunger. Han kom till en annan veterinär och när all död vävnad i ansiktet avlägsnats konstaterades att stora delar av nosen och gommen var förstörda av infektionen. Nafah kunde inte äta själv, maten fick droppas in i svalget med spruta. Efter fem dagar orkade han i alla fall gå omkring lite. Han fick dropp, syrgas och antibiotika, och verkade gilla kattungematen även om det var tveksamt om hans smak- och luktsinne fungerade. En vanlig svensk katthjälpare hade nog inte satsat på en katt som Nafas, och i Iran är djurhem inte så vanliga – men de kämpade vidare! naf3
I slutet av oktober hade Nafas gått upp i vikt och kunde äta själv! Sedan dök ytterligare hjälp upp: I mitten av november flög en betydligt piggare Nafas till sitt nya liv i USA, där en veterinär lovat att göra en nosoperation för att återställa så mycket som bara går! Här är Nafas på flyget i Boston:
naf4
Så här fin är Nafas nu:
naf5
Du kan följa Nafas på hans FB och håll tassarna för den väntande operationen!
Man ska aldrig ge upp Hoppet!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Håll tassarna för Nafas – varning för starka bilder!”

  1. Det här var nog det mest förfärliga jag sett – och ändå så underbart att han fått all denna hjälp. Håller tummarna så hårt, så hårt för att alla ansträngningar ska ge utdelning i form av ett långt och lyckligt liv. Lille Nafas, In Challa får du det liv du så väl förtjänat.

    1. Mjau man tror inte det är sant – hoppas det går att fixa Nafas nos! Men det gör samtidigt att man kan tänka på och jämföra med svenska vanvårdskatter man sett där det kanske ”bara varit lite skabb” och både polis, veterinärer och länsstyrelse vill avliva… Vi ska inte ge oss för sånt! Det är så lätt att fixa och sedan kan katterna få bra friska liv! NosPuss Wikki

    1. Mjau, det här är tydligen inte den första katten som det där rescue-teamet ordnar räddningen för – så de kanske kan ordna ett samarbete med fler hjälpare. NosPuss Wikki

  2. Fantastiskt. Hoppas op går bra. Säkert lätt att hitta nytt hem åt honom, brukar vara det för omskrivna katter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *