Såg du katten Torsten på senaste ”Djurakuten”!?

t2Ni kanske kommer ihåg den skadade katten, som Örebro katthem tog hand om i mitten av augusti och körde till djursjukhuset med svårt skadat ben!? Nu är katten, som lyckades bli identifierad som Torsten, med i det senaste avsnittet i tv-programmet Djurakuten! Du hittar programmet HÄR, kod S01E32.

I programmet kan man höra hur djursjukhuset ”letar efter kattens ägare” och höra hur ovisst det är för ”om ingen ägare hittas så kommer katten att avlivas” – vilket verkligen är en frisering av sanningen, för den personal från katthemmet som lämnade in Torsten hade redan tydligt klargjort att även om inte ägare hittades så skulle han opereras och katthemmet i så fall ta ansvar för det! Någon avlivning var det ALDRIG tal om.t1
Likaså var det katthemmet som spårade Torstens ID-märkning (Som var så ny att registreringen inte hunnit registreras!) till Annalysens veterinär, som sedan kontaktade Strömsholm. Glädjande var i alla fall att Torstens matte verkligen ville rädda sin fina katt! Snart hade han i alla fall fått sin operation, och benet lappades ihop med en stålskena…t4
När matte sedan hämtade sin katt så syntes ett lyckligt återseende! Håll ögonen på Torstens framtassar när  han sitter i mattes knä så ser du hur han glädjetrampar!

Alltid när en katt hittas skadad eller sjuk, så gör Örebro Katthem allt som bara är möjligt för att kattens liv ska räddas! Det går i första hand, och är ett av katthemmets grundläggande synsätt. Givetvis är det också viktigt att hitta kattägaren och låta denna ta ansvar för sin katt – men det är många katter med okända ägare som katthemmet sett till att vårda till friskhet igen och sedan ordna nya hem till. Katthemmet har ett bra samarbete med Strömsholms Djursjukhus. Visst kan det vara ovisst om vad vård ska komma att kosta eller om katten går att rädda, men hellre försöker man så gott det går. En katts liv är ju oersättligt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Såg du katten Torsten på senaste ”Djurakuten”!?”

  1. Ha-ha, det gäller ju att ta åt sig äran. Tyvärr är det nog av ren slentrian man informerar om att katten ska avlivas om ingen ägare hittas. Nån annan lösning kan man tydligen inte tänka sig. Trist, men vi får kämpa på och tala om att det finns katthem som jobbar för katter, även om de inte har nåt eget hem.

    1. Mjau – jag menade inte heller att vi som jobbar för Örebro katthem skulle ta åt oss äran och slå oss för bröstet… Trots allt var det djursjukhuset som lappade ihop Torsten och hans matte som var en Riktig Matte som värdesatte sin fina katt! (MEN TEORETISKT: Hade kattens ägare inte valt att ge sin katt operationen så hade nog katthemmet stridit för att få rädda honom i alla fall! Nu blev det ju lyckligtvis inte så!) TassKram Wikki

  2. Tycker det var dåligt av veterinären att uttala sig så i TV, ingen bra reklam precis ju.
    De hade gott kunnat nämna er på katthemmet för ni gjorde ju vad ni kunde också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *