JulTankar om Godhet

”Idag finns för få sammanhang där vi kan få utlopp för vår godhet!” säger den kände prästen Olle Carlsson i en tidningsartikel, och meningen hakar sig fast i min hjärna. Är det verkligen så?

Jag är absolut säker på att godhet finns i en omfattande volym hos en övervägande del av mänskligheten, men den förringas och försvinner i ett brus av konsumtion och konkurrens! Vi glömmer att använda den!

Men ytterligare en sak är säker: Engagerar man sig i ett KATTHEM så får man definitivt utlopp för massor av godhet! Katthemmets katter är så lätta att älska! De behöver dig så mycket och de har ofta så liten liten erfarenhet av mänsklig godhet att varje smula av den är välkommen!

Några som behöver godheten mer än några andra är de skygga katterna! Men ibland är det också ett rent övertalningsarbete att få dem att ta emot allt som vänliga människor vill ge… Då behövs också tålamod, mildhet och en hel del klurighet – ett varsamt närmande och ett konsekvent utmanande av den rädda kattens naturliga nyfikenhet och vilja till lek och socialt samspel.

Har ditt liv svårt att finna mening? Är dina känslor obesvarade och ensamheten din följeslagare?

Sök dig då till ett katthem och engagera dig i de räddaste katternas vård och socialisering! Jag lovar att du kommer att få vänner för livet, både 2-benta och 4-fotade. Och när din ömhet och kärlek fått utlopp till en katt svulten på värme, det är då undren sker! Det är när rädslan flyr ur kattens ögon och den litar på dig för första gången… Sedan är ditt hjärta aldrig ensamt mer! Tro mig, det är inte många upplevelser som slår det!

Var bara beredd på att det tar tid och att din godhet kan prövas på många sätt. Det kan repa din hud och göra din plånbok ganska tom, det kan innebära att ditt hem rentav kommer att bebos av en eller flera katter. Men ditt liv kommer att vara rikare, och dess mening uppenbar! Våga prova!

För jag tror helhjärtat på människans inre godhet och jag lirkar här försiktigt med klon för att locka fram den hos fler!

Besök och hjälp ett katthem i jul! De finns i snart sagt varje stad och de behöver dig!

T ex så har ”mitt” katthem nu inom mindre än tio dagar hämtat in cirka 40 nya katter, bland annat 36 kolonikatter – många troligen dräktiga. Och ni kan ju ana vad det kommer att kosta med avmaskning, vaccinationer, kastrering! En katt har navelbråck, en annan är harmynt (Eventuell gomspalt – ska bums till veterinären!) och eventuellt behövs mer skabbehandling. Det är ett jättearbete nu att mitt i julruschen organisera med jourhem och placering av dem alla – så all hjälp är välkommen!

Tänk på alla dessa behövande missar i jul! ♥ STÖD ÖREBRO KATTHEM – pg 28 88 67-5.
Ge utlopp för ditt hjärtas godhet! ♥♥♥♥
angel

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *