Midvinternattens köld är hård – hur många kan vi hjälpa?


Som ytterst ansvariga katt för Hittekattsbandet och de pengar som bandet samlar in, har jag och Nova i natt haft överläggning om hur vi ska använda resurserna på bästa sätt. Matte och husse fick vara med lite i diskussionen. Av någon anledning så har katthemmen och katthjälparna nu nämligen så otroligt fullt upp med att bara göra sina jobb d v s rädda behövande katter att det knappt är någon som haft tid att ansöka om slantar från Hittekattsbandet!chr

Därför har vi beslutat att dela ut hittills insamlade slantar i julklapp till följande katthem/katthjälpare som får 1 000 kr vardera:
1. Örebro katthem – insättning gjord ♥
2. Östgötakatterna – insättning gjord ♥
3. Södertälje katthem – insättning gjord ♥
4. Stockholms katthem – insättning gjord ♥
5. Kattstallet i Åkeshov – insättning gjord ♥
6. Livbojen i Eskilstuna  – insättning gjord ♥
7. Kattakuten i Norrbotten – insättning gjord ♥
8. Göteborgs Katthjälp – insättning gjord ♥
9. Evas katthem i Skara – insättning gjord ♥
10. KKS – insättning gjord ♥
11. Ronnebys hittekatter – insättning gjord ♥
12. Gotlands katthem – insättning gjord ♥
13. Katthemmet Kompis – insättning gjord ♥
14. Spinnhuset i Hallsberg – insättning gjord ♥
15. Djurskyddet Kristinehamn – insättning gjord ♥
Mjau, jag sa ju igår att vi skulle dela ut julklappar! *blink*

Det kommer fler:
16. Akutgruppen – insättning gjord ♥
17. Hopp för hemlösa – insättning gjord ♥
18. Djurhjälpen Vaxholm – insättning gjord ♥
19. 9Liv Östergötland – insättning gjord ♥
20. Gefle katthem – insättning gjord ♥
21. Gästrike katthem – insättning gjord ♥

Om du tycker att någon saknas, hör av dig! Hittekattsbanden ska ge pengar till katthem/katthjälpare som är medlemmar i Svekatt eller delar Svekatts värderingar om skygga och förvildade katters rätt att leva! Mottagarna ska också ha en ordnad och ansvarsfull hantering av sina katter och kunna garantera att bidraget går just till katterna, inget annat. T ex vård av en specifik katt.

Nu ska vi leta upp konton och föra har vi fört över alla julklapparna! Puh! God Jul på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

53 reaktioner till “Midvinternattens köld är hård – hur många kan vi hjälpa?”

 1. Mjausiken så många Hittekattsband matte måste ha knåpat ihop om det finns så mycket pengar insamlat! Vi står i vördnadsfull svanshonnör för eran matte och det arbete hon gör. Och vi är väldigt rörda över att ’vårat’ katthem finns med bland dem som får del av julklappen! Vi är säkra på att pengarna kommer att användas ansvarsfullt.

  *nosgos’
  Sollentunagänget

  1. Mjau, matte har varit flitig! Men det är alla som köper Hittekattsbandet som också ska ha rosor! NosPuss Wikki

 2. Katthemmet Kattfoten i Halmstad. De stöds inte alls av kommunen, och gör ett fantastiskt jobb för att hjälpa hemlösa katter. Just nu har de dessutom akut behov av att få ihop till hyran annars vräks de.

 3. Nej men vad är då detta!? En härlig julklapp som kommer att användas på allra bästa sätt för de hemlösa missarna inom Livbojen! Tusen tack på ”för-tass” från Sara & Elin i Livbojen. Tack för att du än en gång sträcker ut en tass till OSS, du tänker på oss ofta och det tackar vi så himla mycket för. NosPUSSar!!!

 4. Vilken lycka detta geniala drag du kommit på för med sig. Tänk att både komma på och realisera en idé som Hittekattsbandet! Det är Nobelprisklass.

  1. Är det? *morrhårsdarr* Tackar ödmjukast – men gåvorna kommer bara GENOM mig… Andra GER dem… Men det är en ära att få överlämna dem! NosPuss Wikki

 5. Åh, ni är ju helt underbara! Alla de katthem vi håller av här hemma finns med på listan 🙂
  Katthemmet kompis vars eldsjäl ju har det väldigt tufft med sjukdom just nu är ju de vi håller speciellt nära hjärtat. Vi vet att dessa slantar kommer komma till god användning.

  1. Mjau men oj vilket tassknappande det är att föra över alla slantar! Puh! Och vi hoppas så att det ska bli bra för vår kära vän Maritha på Kompis, hon kämpar så! NosPuss Wikki

 6. Tänk vilken fankattisk matte ni har som har kommit på hittekattsbandet! Här blir vi alla fyra djupt rörda när vi ser den låååånga listan med alla som får julklappar och hur många missar som kommer få ta del av pengarna.
  Svanshonnör för er matte och alla som köpt hittekattsband!
  *nosbuffar*

  1. Mjau det är så svårt att veta vad man ska göra för att hjälpa – men det här hoppas jag bllir en bra julklapp till många missar! NosPuss Wikki

 7. Mjååååwww, tasskriver bara <3 <3 <3 i guld som vi hoppas säger mer än orden för hur vi känner för generositeten!! Taaaassakramar!

 8. Tack snälla Wikki.
  Vilken underbar julklapp. Bra att du väljer SVEKATTs medlemmar och katthem som står för en No-Kill policy.
  Den jag saknar som skulle behöva lite extra stöd är Djurskyddet Bill&Bull i Söderhamn. Vet att de ställer upp för alla katter och att de har det lite kämpigt-

 9. Hej Hittekattsbandet

  Vi är otroligt tacksamma över den värmande och mycket rörande julgåvan, den kom i rättan tid då vi precis tagit emot en STOOOOR familj katter som levt ute under ett uthus.

  TACK och många kattkramar från Hopp för Hemlösa 🙂

  1. Mjau vi vet att ni öppnat för ett helt gäng Arbogakissar och det här är i alla fall en liten hjälp! NosPuss Wikki

 10. Vilket fantastiskt hjärte jobb ni gör!
  Vi här hemma blir helt förstummade över era insatser för
  behövande katter i nöd.
  Hade hoppats på att köpa ert hittekattband när vi besökte
  julmarknaden på Kattstallet i Åkeshov, där de också gör ett
  fantastiskt arbete.
  Många kramis jamis Goliat med matte och husse

  1. Mjau jag vet att de hade Hittekattsband att sälja hos Kattstallet, hoppas de räckte till? *spinner* Tack för berömmet! TassKram Wikki

  1. Mjau – och det som börjar så smått som ett litet hittekattsband blir så stor slant att dela ut i alla fall, visst är det underbart! NosPuss Wikki

 11. Fantastisk insats! Jag känner till två katthem till, nämligen Katthjälpen i Malmö och Hemlösa katters förening i Höör. Båda arbetar dom efter TNR-metoden, men jag vet inte om de är med i Svekatt. Kanske finns det en liten slant till dem också?

 12. TUSEN TUSEN TASS, matte är en skolkare just nu och hjälper mig inte in för att blogga eller kolla sidor, så vi har miss-at detta! Föreningen Kattakuten i Norrbotten sänder en massa mjuka tasskramar till dig och din fan-tass-tiska matte!
  Kan inte fatta att det är sant! Våran lilla hjälparförening får äran att ta del av hittekattsbandets pengar!
  Puss från Fjutten och matte Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *