Ut och skotta fram katthusen!

ch Tillhör du de katthjälpare som har kattkojor och matningsplatser ute för hemlösa katter?! Eller brukar katter ta skydd i och under hus där du bor?

Då finns det bara en sak att göra: Fram med spaden och skotta upp ut- och ingångar åt dem! Skotta fram katternas matplatser och ställ ut varmt vatten i stora skålar så det håller sig ofruset ett tag! Djupa skålar är bättre än vida, och ställer man skålen i ett urgröpt frigolitblock så håller sig värmen längre. Blanda också i lite socker i vattnet vilket hämmar frysningen något. Men det ger också lite energi. Vatten blandat med grädde ger samma effekt – men börja med mycket lite andel grädde, så katternas magar får vänja sig. Av för mycket kan de få diarre.

Det bästa för en utegående katt är att få blötfoder om man kan ställa ut det så att det inte fryser. Annars ska man välja ett torrfoder med högt näringsinnehåll och mycket fett – men välj då ett bra foder från djurbutik eller veterinär. (Matbutikens billiga torrfoder är inte optimala.) Mata på bestämda tider för katterna lär sig det och kommer att komma fram till matdags men kunna vara i sina skydd övrig tid. Då slösar de inte krafter i onödan. Men kom ihåg: Börjar du att mata en katt så ansvarar du också för att fortsätta göra det!

HÄR finns en bra tråd om hur man kan bygga kattkojor och ställa ut. Att få vindskyddade och torra krypin med värmande isolering räddar många katter! I campingbutiker hittar man dessutom en mängd fiffiga överlevnadsattiraljer som kan förbättra situationen för katterna ute: Liggunderlag som reflekterar kroppsvärme till exempel!

Och du: Var rädd om dig! Katterna behöver dig och din hjälp för att överleva vintern…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *