Hade du önskat dig en Liljefors-katt?

bruno-liljefors ”Katt på sommaräng” heter den här vackra men tämligen okända Bruno Liljeforstavlan, som i onsdags klubbades för 10, 7 miljoner kronor på brunoauktion på Stockholms Auktionsverk. Tre budgivare slogs om den vackra katten som Liljefors målat vid 27 års ålder. Budgivningen började strax över 3 miljoner och efter knappt 10 minuter var det klubbat och klart. Undrar hur det skulle kännas att hänga upp en så dyrbar tavla hemma hos sig?

Detta är det hittills dyraste av hans kattmotiv, mer känd är han kanske för sina rävar!

Faktum är att gråspräckliga katten Jeppe figurerar på ett flertal tavlor, och det finns faktiskt en tavla med både räv och katt! Och sättet att använda oljefärgerna är magiskt!!!

(HÄR hittar du en annan Bruno Liljefors-katt som affisch för 100 kr – det kan ju bli lika trevligt ändå?)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Hade du önskat dig en Liljefors-katt?”

    1. Mjau, vad litterärt kunniga ni är!! JamarImponerad!
      Och vi laddar för fredagsmys också, bara matte inte skrällhostar hela tiden så blir nog dagen bra!?
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *