Julmarknad 2/12

sthlm
Suck – önskar verkligen att jag hade kunnat vara här också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Julmarknad 2/12”

 1. Tack för att du uppmärksammar våran julmarknad. Roligaste tillställningen på året för oss f.d. gäster o volontärer som önskar att våra fyrbenta vänner som är kvar på KH får förutsättningar o hjälp att hitta ett ”hem för alltid” o vi får förutsättningar att hjälpa fler vänner.

  Våran husse e lagom nöjd, hade hoppats att få fokusera på sponsring av den godaste gulashen när han fick besked om att den av råttor uppätna tomtedräkten återuppstått 😮 Nu måste han gå iväg mitt under julmarknaden o soppgrytan för att köpa tidningen. Hoppas husse hittar tbx 😉

  Han kom iaf hem med grunden till soppan idag, drygt 3 kg fin högrev från http://www.percys.se

  På fredag hjälper vi honom hålla koll på grytorna, blir bäst om den får gotta till sig någon dag.

  Nosbuffar

  1. Mjau god gulasch ska stå o dra ett spass! Husse gör väl egen tomatbas också? Stora matte har ett trix: Halverar massor av tomater och lägger dem i en stor traktörpanna med snittytan neråt, ett lager tätt packat. Ställer på plattan, slår på medelvärme, lägger på lock, väntar ca 8-10 min, lyfter locket då puttrar tomaterna i sitt eget spad, bara att ta stekpincetten och lyfta ur skalen busenkelt. Häller över i en gryta och gör ”skalning” med ett par omgångar till, sen får tomatbasen koka ihop lite. I med färska örtkryddor, lök och paprika… Blir mustig och perfekt till grytkött. NosPuss Wikki

   1. Självklart gör husse sin egen tomatbas. När han väl lagar gör han det alltid från grunden, inga genvägar här. Gör att vi får vänta ibland men det är oftast värt det 😉 Bra tips från stora matte på tomatbas. Prövar den på fre så soppan får lite Wikki feeling 🙂

    Får dock vara lite försiktig, valt o köra gasol på alla brännare så den kräver sin kattvakt att få den puttra lugnt. Blir lätt för varmt.

    Hoppas laga till runt 8-9 liter. Första gången vi prövar soppa på julmarknaden så hoppas jag får till det o det uppskattas på sön.

    Ingen kommer kunna klaga på råvarorna iaf. Kött från bästa i Norrort o allt annat ekologiskt. Ev kriik får tomten ta på sig 🙂

    Nosbuff Solise,Vilda,Elvan o Rosetta

    1. Mjau, kanske kan bli lite soppa till någon kylig café Katt-dag också?! I så fall kommer vi! NosPuss Wikki

 2. Tack för tomattipset, suveränt! Tror den Wikki känslan bidrog till alla positiva omdömen vi fick på soppan på våran kalla men lyckade o välbesökta julmarknad. Härligt att läsa om era lyckade event i helgen o få se bilder på Tequila som verkar lyckligt ovetande om vilken tur han hittills haft i livet.

  Nu ska husse fokusera på Husdjursmässan, ingen gulasch där men om bitarna faller på plats så kanske man få se han som katt……. Say no more 😉

  Nosbuffar

  1. Mjau vad kul att tomatbasen fungerade bra! *sträcker stolt på mig* Det är ett tag till Husdjursmässan men jag hoppas kunna skicka representanter då! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *