Roffe kom hem tack vare envisa människor

roffeJag vill utdela veckans kattmyntaros till Roffes husse Björn och matte Jannie, som inte gav upp utan fortsatte leta envetet efter sin katt som smet ut den 16 augusti. Ni har säkert redan läst om Roffe i tidningen Barometern eller på FB, men jag tycker att hans människors superdedicerade kattsökande är värt att ta upp och berömma ändå!!!
De annonserade efter Roffe under rubriken ”Bortsprungna” i tidningen VARJE DAG I ELVA VECKOR!!! Det kostade en del men familjen ansåg det värt det för att få tillbaka sin innekatt som rymt från kattvaktens balkong. Massor av lappar sattes också upp och många tips kom in, dock inte på rätt katt.

Men förra veckan fick paret intressant information om att en katt som liknade Roffe synts till vid Stensö VVS i Kalmar. ”Vi började åka dit och lägga mat och ropa på honom. Och i måndags åkte vid dit igen med mat. Vi åkte sedan i väg igen, men jag sade till Björn att vi tar en sväng förbi matstället en gång till innan vi åker hem. Björn satt kvar i bilen och jag gick fram till matskålarna, och där såg jag en skugga. När jag tände ficklampan satt Roffe där och jag började störtlipa direkt!” berättar Jannie för Barometern. Roffe fick äta lite makrill, som han slukade. Sedan tog matte honom i famnen i bilen hem, gråtande av lycka.

Tänk om alla som saknar sin katt sökte lika envist och träget! Då skulle fler katter hitta hem, det är jag helt säker på! Och ännu bättre skulle det vara om ALLA katter var ID-märkta och deras ägaruppgifter registrerade – då skulle ytterligare fler komma till rätta!

Roffe vilar  ut hemma på favoritplatsen på soffkarmen, säkert medveten om vilken lyckligt lottad katt han är! ♥♥♥♥♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Roffe kom hem tack vare envisa människor”

  1. Åh det är så härligt att läsa! Hoppas så på Pernillas Zappa som är borta sen 2 Oktober. Trots en hittelön på 10 000 kr har ingen hört av sig!

    NosPuss Sven och SIgne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *