Stormen är inte över än för alla

storrm Mängder av djur fick sätta livet till i orkanen Sandys framfart i USA. På en FB-sida samlas nu mängder av bilder på förlorade eller upphittade katter, hundar och fåglar. Under ovädret fanns det djur som flytt på egen tass och inte stod att finna när människorna evakuerade sina hem. Man beräknar att det fanns 14 miljoner katter i området som berördes! Många följde i god tid sina människor till säkra skydd, men alla hade inte samma chans. En del räddades av de djurorganisationer som ställde resurser till förfogande:
httpv://youtu.be/Myg658EmF44

Texten i en del katters efterlysningar innehåller det för mig ofattbara ordet ”declawed” vilket betyder att kattens klor opererats bort. Det är ganska vanligt i det bekväma USA men borde vara förbjudet. Kloborttagning lämnar katten skyddslös och försvarslös i en sådan här kris och den kan t ex inte klättra upp i träd för att ta skydd från rovdjur. Skönt att det inte är tillåtet i Sverige!stor

Några lyckliga fall har fått en röd stämpel på sina bilder ”REUNITED” – återförenade – och man önskar så klart att de varit betydligt fler!

Och så syns raderna med de sorgliga budskapen, markerade med regnbågsbrons färger – därför olyckor skett eller räddningen kommit för sent: ”Found drowned” – ”Killed by falling object” – ”Unknown cat diseased”… Må ni vila trygga i SkaparKattens famn!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *