Nova på utställning – så modig!

Mjau, jag är så stolt över min lillasyster Nova, som är så modig och tapper, även om hon är världens mest försiktiga katt i okända miljöer och ovana situationer!

Som ni ser på bilden till höger, så är det här ungefär vad folk såg av Nova i utställningsburen på ”Stora Kattdagen” i lördags – ett öra och ett halvt ansikte – mer visade hon sig inte bakom burskynket… Det gick åt att sticka in nosen i buren om man skulle hälsa på henne.

För säkerhets skull stod en presentation av oss båda uppe på burtaket, så folk skulle förstå att vi var fler katter där inne.


Men så var det ju dags för bedömning och matte tog Nova i famnen och gick runt lite först så att hon kulle få se sig om – och då var hon minsann inte det minsta rädd, bara försiktigt nyfiken och tittade med stora ögon på allt:

Det var sedan en samlad Nova som träffade domaren Malin Sundqvist på bordet:

Nova fick beröm, men också en grundlig inspektion. Malin missade ingenting, hon hittade t o m den lilla kroken längst ut på Novas svantipp (En sned svanskota som hon troligen är född med, som känns men inte syns.).

Nova är faktiskt ett riktigt muskelpaket, kompakt och superstark! Och vackert rödspotted-prickig!

Så här gjorde domaren på mig också och det framgick att Nova har lite mer nos än jag, hi hi! Snäll var hon i alla fall och kliade Nova lugnande bakom öronen!

Så efter en stund satt Nova helt avslappnat och tittade på när bedömningssedeln skrevs:

Och Nova är väldigt stolt och nöjd över det som står i den, särskilt det om pälsen – och om husses prinsessa! Det här var verkligen en domare som förstod katter som Nova!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Nova på utställning – så modig!”

  1. Wow – varför har jag aldrig fått träffa Nova….slanka ben…hjärtformat ansikte…underbar…fin…trevlig..PRINSESSA!
    Grattis Nova!!
    Nospuss

    1. Husses prinsessa, det är så pricksäkert så husse håller på att explodera av stolthet! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *