Vad hände Zeke?

DT berättar idag om katten Zeke som kom hem efter 12 dygns bortavaro, svårt skadad:
Den f d katthemskatten Zeke väckte husse Raimo mitt i natten och när husse såg sin sargade katt så fanns ingen tvekan: Zeke skulle räddas om det bara var möjligt!

Nu håller Zeke på att sakta återhämta sig. Jag tittar rörd på bilden här till höger och ser husses varsamma hand mot Zekes sida, där den amputerade tassen och svansen syns: Det är ett kärleksfullt grepp, en man som gör vad han förmår för sin katt. Mjau, det berör mig och gör mig tacksam och glad! För många skulle ha låtit en sådan skada innebära slutet för katten, trots att den kunnat bli bra igen!

Vad som skett, det vet bara Zeke. Oron finns att han suttit fast i någon otäck fälla och kanske rentav tvingats gnaga av sin tass för att komma loss! I så fall hoppas vi samfällt att det inte drabbar fler katter i trakten!

”Zeke hade bara varit hos oss någon månad, och jag kunde inte låta honom dö när han använt sina sista krafter för att ta sig hem. Så jag måste ge honom en chans och låta operera honom!” förklarade husse Raimo. Vilken husse! *tasshonnör*

Krya på dig, Zeke! Vi skickar vågor av healingspinn här från Örebro!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Vad hände Zeke?”

 1. Massor av kurrtarapi och spinnhealing till Zeke och svanshonnör och tasskramar till hans husse!
  *nosbuffar*

 2. Man önskar att alla djurägare skulle gjort för sitt djur det Zekes husse gjort. Det borde vara självklart, men vi vet att det tyvärr inte är det. Hoppas Zekes ärr snart läker. Han kommer fortsätta ha det bra hos sin fina husse.

  1. Mjau, jag tittar om och om igen på bilden där husse håller handen så ömt och beskyddande om sin Zeke – det signalerar så mycket trygghet och värme. Alla katter borde få uppleva den känslan: En famn som inte sviker utan alltid finns där och gör allt! ♥♥♥ NosPuss Wikki

 3. Fy vad hemskt. Stackars lille kisse. Vi skickar oxå helande tankar och en Jättekram till Husse förståss med tårar i ögonen.
  Nalle o Co

 4. I artikeln varnar husse för att fler farliga fällor kan finnas därute. Och nu ska Zeke bli utekatt igen enligt husses facebooksida. Hur tänker man då? Om Zeke skadar ett till ben, då har han bara två kvar, och så har han ingen chans att överleva. Jag tycker inte att en trebent katt som skadats i en farlig utemiljö, ska ut lös igen. Varför är vi inte mer rädda om våra älskade katter.

  1. Mjau, hoppas husse ordnar en säker uteplats till sin Zeke! Rastgård fungerar faktiskt bra! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *