Oj var kommer hon ifrån?

Känner du igen den här kattflickan eller har några tips om henne?

Hon lämnades tyvärr anonymt utanför Örebro katthem idag, och det på ett sätt som vi är väldigt ledsna över – om det inte finns några extremt förmildrande omständigheter så var det faktiskt rena dumpningen!!!

Detta var en tam men väldigt skärrad katt och nu vilar hon ut i ett jourhem. Men det är viktigt för katthemmet att få så mycket information som möjligt om hennes bakgrund för att kunna ge henne bra hjälp! Den som vet något kan höra av sig till jossan@orebrokatthem.com – för kattens skull!

Det är verkligen OLÄMPLIGT på alla sätt att bara ställa av en katt vid katthemmet – för det går inte att bara ta in den utan vidare bland alla de andra katterna! Som ni förstår måste katten kontrolleras hälsomässigt, konstateras helt frisk (Och fri från ohyra t ex.) och garanterat vara kastrerad och fullt vaccinerad innan så kan ske! Därför kommer alla katter först till ett jourhem och hålls avskild från andra katter tills man vet att allt detta är åtgärdat. Ni kan ju tänka själva hur det annars skulle bli om en katt med t ex öronskabb släpptes in bland 25 andra katter!??

Vill man ha hjälp att få en hemlös katt omhändertagen av katthemmet – det är först och främst de HEMLÖSA katterna som vi måste ge plats för – så måste man ringa till intagningsansvariga Kicki (Tel nr och kontaktuppgifter finns på hemsidan!) för överenskommelse. Dräktiga honor och kattungar eller sjuka/skadade katter prioriteras. Var snäll och respektera det och gör vad du själv kan för att ordna tillvaron för katter i din omgivning, om du kan. Men meddela gärna katthemmet information om hemsökande katter – ett sätt att hjälpas åt! För det finns så otroligt många katter som behöver hjälp nu innan vintern kommer!!! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Oj var kommer hon ifrån?”

  1. Det är så nedslående att se att nån lämpar över problemet med en katt på nån annan, ofta ett ideellt drivet katthem. Vissa tycks tro att vi har oändliga resurser och vissa tror t o m att det är vår PLIKT att ta emot varenda kisse. De förstår varken att det är ideella krafter som ska sköta om katten på sin fritid, eller att vi ha begränsat med platser. Mycket märkligt att man inte kan ta reda på hur det förhåller sig och ta ansvar för sin katt.

    1. Mjau – ofta tycks människor tro att problemet katt är någon annans – som en serviceinträttning ungefär. Att man har ett eget ansvar för en familjemedlem, en levande och kännande varelse, det tycks undgå somliga! *suck* TassKram Wikki

    1. Det är så hänsynslöst mot ens kisse… Visst, hon får hjälp, men vilken annan katt blir utan under tiden? Ägaren har faktiskt ett ansvar att sörja för sin katt! Katthemmet har fullt upp med att hjälpa HEMLÖSA katter… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *