Vem i Piteå kan rädda Bossiga Bosse Katt?!!

Katten trakasserade andra katter och stal mat i ett villaområde i Piteå – då greps den av polis. Här sitter den i arresten med polisen Ulf Eriksson.
Inte för att vi vet om katten heter Bosse, men han ser ut som en sådan! Just nu sitter denna kisse i finkan på grund av att han varit för tuff för grannskapets missar, berättar Aftonbladet. Efter hur snällt han här sitter i Piteåpolisens famn, så verkar katten inte vara svårhanterlig för människor i alla fall!

Tidningen fortsätter: ”Katten rapporteras må bra i arresten. Men vem som är husse eller matte är fortfarande okänt, missen saknar halsband och öronmärkning. Och inga katter har rapporterats som saknade i Piteå. Polisen beskriver den som en stor aggressiv bondkatt. Den har brun päls med gråa och svarta inslag med vit nos, vita tassar och vitt bröst.” Och polisen tror detta är en ägd katt och förväntar sig att en husse eller matte ska höra av sig, annars väntar troligen avlivning!

Vad jag ser är en typisk ”bonsig” hankatt som troligen är okastrerad men ändå verkar social. ”Aggressiv” är han knappast – då skulle han inte ha suttit på det här sättet i polisens händer utan snarare med alla arton klor begravda i hans ansikte eller huvud! Efter kastrering gissar jag att han gott kan bli någons kelkatt! Kanske din?

UPPDATERING:
Senaste nytt från Fjuttens matte Camilla: Föreningen Kattaktuten (som även räddade Fjutten) har tagit katten från polisen nu, och kissen finns i ett stödhem i trygga händer :)
Men han behöver fortfarande ett eget  hem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vem i Piteå kan rädda Bossiga Bosse Katt?!!”

 1. Senaste nytt från Fjuttens matte Camilla:
  Föreningen Kattaktuten(som även räddade Fjutten) har tagit katten från polisen nu, och kissen finns i ett stödhem i trygga händer 🙂

 2. Ny uppkattering! Kattens ägare har hittats. Ägaren har fått uppmaning att kastrera och märka katten! Mattes kollega var ”mycket tydlig med detta” säger matte. Tänk att bli haffad så där av Polisen*ryser*. Det vill jag ALDRIG bli. Kryper in bakom sängen igen…
  /Kram från Fjutten

  1. Men Fjutten, du är ju i säkerhet hos en toppenbra matte, så du behöver ju inte oroa dig! Sådana mattar är superbäst att ha! NosPuss Wikki

 3. Det var fankattiska nyheter som Fjutten kom med! Att Bosse är ranghög syns på hans breda kinder… men han är väl inte kastrerad, jamtar jag? Bekymren med hans ”bossande” försvinner säkert när han blivit kastrerad (fast det dröjer ett tag innan det ”tar”) och sedan kommer han att vara världens gostroll, tror matte…

  Tass från Imma, abbemissa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *