Kämpa för Göteborgs Katthjälp! Bilda opinion!

Göteborgs Katthjälps Facebook läser jag idag en text som får ryggpälsen att resa sig och svansen att bli större än ÖrebroSvampen:

Länsstyrelsen har beslutat att man inte kommer att förlänga vårt tillstånd för föreningens verksamhet. Anledning till detta är att vi stödjer Trap Neuter Return-metoden för förvildade katter, trots att TNR är fullständigt lagligt i Sverige, precis som i många andra länder. Hade TNR varit olagligt så hade även hållande av ladugårdskatter, där katthållningen oftast är av lägre kvalité än vid TNR kolonier, eller hållande av utekatter varit olagligt. Vi kommer naturligtvis att överklaga beslutet till förvaltningsrätten och kommer att informera er om hur detta fortlöper. Vi hoppas vi kan räkna på ditt stöd.

Det är mig en gåta vilken lagstiftning som Länsstyrelsen förankrar sitt beslut i, och jag gissar att ett överklagande är under bearbetning som GLÖDER!

Information som jag fått antyder att Länsstyrelsen egentligen INTE har något att anmärka på ifråga om Göteborgs Katthjälps katthållning i sig. Frågan har istället blivit en ren prestigesak och handlar mer om utövandet av MAKT än att se till KATTERNAS BÄSTA. Borde inte en myndighet hålla sig för god för sådant???

Bistra och mörka tider stundar för oss alla i hittekattshjälparsvängen om svensk myndighetskontroll och lagstiftning ska bli som anti-katt-förespråkarna önskar: Ett dystert mördande av alla icke-tama eller icke-ägda katter som inte passar in under normen som okunniga djurskyddsinspektörer och djurskyddslagsremisskapare fastställt för framtiden! Jag ser en vision av kattinkvisition med blodbad och slakt (Som tyvärr inte kommer att leda någonstans p g a kattens naturliga habitats- och förökningsbeteende!) och en febril kamp av underjordisk kattbefrielsefront för att rädda vad som räddas kan…

Och till min sorg känns det som kattinkvisitionen är här redan nu, innan nya djurskyddslagen ”Som skulle bli så BRA för alla katter” (Läs citationstexten med djupaste ironi!!!) ens fastställts och trätt i kraft. Visst är det märkligt?!

Höj din Tass och protestera!
Stöd Ditt Lokala Katthem!!!

Fotnot: Inkvisitionen var på 1200-talet kyrkans lagstiftare+domare+bödel i ett för de som inte var av samma tro. Med brutala metoder slaktades mängder av oskyldiga människor…

Är vi tillbaka i ett medeltida betraktande av katten som orent djur kanske?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Kämpa för Göteborgs Katthjälp! Bilda opinion!”

 1. Ja, som på 1200 talet så blir det så när en någon myndighet har fria tyglar & får tolka lagen som de vill. De har ju MAKTEN:@ Och efter alla kattägare sm drabbats, så är det nu är katthem som är de nya måltavlorna.
  De tog våra tama innekatter & påstod att de var förvildade. Och avlivade dem…

  1. Mjau, gråter med dig om du drabbats!
   Som djurägare är du dessutom helt rättslös, för dessa djurskyddsinspektörers beslut kan ibland effektueras innan du ens hunnit hem! De bryter sig in med polis och avlivar t ex din sjuka katt innan du hinner bevisa att katten står under medicinsk vård. De klassar dina uppskrämda sociala katter som skygga och förvildade bara för att de själva hanterat dem burdust – men det är dina katter som får plikta med livet. Sedan kan de döma dig ENDAST PÅ MISSTANKEN ATT DU KANSKE I FRAMTIDEN ska komma att missköta dina djur (Utan annan bevisning än sin tro och teori!) till djurförbud, en dom du aldrig kan rentvå dig ifrån. Och de har sällan utbildning eller veterinärkompetens utan bara sina egna oomkullrunkeliga uppfattningar baserade på förlegade uppfattningar. De är jury, domare och bödel i ett enda huj helt utan rättsprinciper!
   Sedan när blev friska djurs AVLIVNING ett skyddande av något djur?
   NosPuss Wikki

   1. Det kommer alltid att finnas livet före & livet efter Lst.
    Önskar efter aldrig hänt…Känns som en mardröm man aldrig vaknar upp ifrån…
    Värst är att andra (som inte drabbats & tror Lst. är de goda) inte kan/vill förstå hur hemskt det är. Våra katter jagades med håvar i ett par timmar. Vem hade inte varit rädd /arg då? Vet andra fall där katter har avlivats direkt i håvarna. Att avliva friska djur HAR INGET med djurskydd att göra. Utan om makt(missbruk). Och pengar så klart. Djurägarens alltså. Som mitt i tragedin, får en faktura på FLERA tusen för ”inackodering” på ”djurhem” (som polisen har kontrakt med). Kan jag få vakna nu?

    1. Mjau – det är också ett fasaväckande slag när fakturan kommer – den slutgiltiga stämpeln på det våld som Länsstyrelsens hantlangare gjort mot våra katter! Är inte en sådan jakt i sin slutfas ett betydligt VÄRRE djurplågeri än vad katterna ens utsatts för tidigare i sin livstid? Men då är minsann djurskyddsinspektörernas skygglappar väl påsatta! Sedan visas uppgifter från dessa inackorderingsställen som dessutom också ofta är SÄMRE än den miljö djuren ursprungligen kommit från. Men skygglapparna sitter fortfarande där och lagen tiger still. Visst är det märkligt att rättvisa inte existerar i detta underliga gränsland?!

     I ALL ANNAN RÄTTSAK i vårt land, vare sig det gäller mord eller våld, så har dessutom förövaren rätt till juridiskt kompetent försvarare. Men när det kommer till djurskydd finns INGEN som för din försvarstalan – och än mindre: ABSOLUT INGEN INGEN INGEN som för DJURETS TALAN. Mer än du själv, och din röst räknas inte, för du är part i målet och anklagad. Visst är det bizarrt?! I ett av världens mest moderna land, som ställer sig i fronten som förebild i EU, FN och andra sammanhang för sin höga kompetens och moral???

     Mjau, jag undrar också när vi får vakna ur mardrömmen…
     NosPuss Wikki

 2. *ryser och morrar* (på samma gång)

  Alla dessa dystra nyheter gör att min päls ställer sig upp och jag blir både riktigt lessen och morrsugen. Varför ska det jämt vara dem goda som drabbas? Varför kan inte dem som är dumma drabbas istället? Dem som gör sitt yttersta för att hjälpa dem som ingen annan har, varför ska dem drabbas och alla dem som ingen har utan dem, varför drabbas dem hela tiden? Varför kan inte alla goda få enbart gott och slippa ondo 🙁

  Vi här hemma ställer oss också bakom Göteborgs Katthjälp, detta är idioti!

  *stampar med tassen och protesterar ordentligt*

  1. Mjau, vi höjer alla tassen! Rätt till LIV för alla friska katter! Och bra vård för de sjuka och skadade så de blir friska! Lurr! NosPuss Wikki

  1. Jag måste bara i detta sammanhang citera något jag hörde på radio häromdagen:
   Argumentera aldrig med IDIOTER!
   De drar ned dig på sin nivå, och sedan vinner de på grund av sin erfarenhet!

   Talande eller hur?!
   *suck*
   NosPuss Wikki

   1. Apropå att argumentera med idioter. Det försökte jag när LSt. & deras hantlangare=polisen, stal våra katter. Men då sa de att jag bara ljög om allt. Så nej, man kan inte argumentera med idioter!
    Klarar bara inte av att se kattmatsreklamen med ”Gabi” fr. Desperate Housew. Katten ser ut som några av mina stulna älsklingar..
    Så skrämmande, men så gott som ALLA ”omhändertagna” katter blir avlivade efter en vecka. I varje fall här i Skåne. Hur kan det någonsin vara ”för djurens bästa”?

    1. Mjau, det frågar vi oss också. ”djurSKYDDsinspektör” heter det ju. Man undrar ju verkligen var biten SKYDD kommer in i så fall! NosPuss Wikki

 3. Jag såg också det på facebook. Så hemskt! Varför måste länsstyrelsen gå på folk som bara vill hjälpa.. det måste finnas massor med andra saker som de kan ägna sin tid åt än att hytta med fingret åt katthjälpare, som uppenbart inte gjort något fel 🙁

  1. Du har så rätt – det finns ett fruktansvärt stort antal djur inom köttindustrin, pälsindustrin och forskningen som lider ohyggligt. Liksom VERKLIGA vanvårdsärenden. Men dem är ju komplicerat att ge sig på – det är lättare att få en fjäder i hatten för några hundra avlivade katter, vare sig det är befogat eller ej.
   Tänk om man kunde satsa på ett förebyggande samarbete med katthemmen istället? Information, kastreringskampanjer? Då skulle vi se resultat!
   TassKram Wikki

 4. När nu även katthem drabbas & tvingas stänga, så finns det ju snart inga som kan hjälpa katter som behöver ett nytt hem etc. Hur ska man då göra med katter som man inte kan/får ha? Att avliva friska djur finns inte i MIN värld. Däremot hos Lst.
  Hoppas verkligen att Göteborgs Katthjälp vinner över Lst.

  1. Mjau – hoppas etiskt, moraliskt och humant försvarbar LIVRÄDDANDE hantering av alla slags katter blir en höjd flagga för det allmänna djurskyddet inom våra Länsstyrelsers ramar. Idag är det personkrig och prestige som styr, inte lyhördhet och kunskap. Tyvärr.
   Men jag tänker i alla fall fortsätta höja tassen för våra katthem och katträddare och deras fantastiska insatser! NosPuss Wikki

   1. Vi hade ju en del katter som dumpats på tomten eller slängts ut från bilar.
    Bilden & ljudet av våra katters skräck, när de blivit tagna & inslängda i burar, kommer alltid finnas kvar. . .
    Vi vet ju inte om de verkligen har avlivats. En kvinna på ett katthem ringde & sa att de levde. Sen veckan efter fick vi papper på katter som avlivats. Skickade sms till kvinnan som ringt, men fick aldrig något svar. Så vem ska man tro på? Vet vem jag VILL tro på…
    Önskar all lycka till alla som hamnat i LST klor!

    1. Önskar UPPRÄTTELSE för alla katter som oskäligt avlivats istället för att ges chans att räddas av t ex ett katthem!
     Önskar RÄTTVISA åt alla som fallit offer för paragrafrytteri!
     Önskar FRED mellan katthem och länsstyrelsens inspektörer så att vi alla jobbar mot samma mål!
     TassKram Wikki

 5. förlåt två små katthjärnors oförmåga att förstå, men hur vill LST att det ska vara…
  Spinnhuset får inte ha skygga katter inne – dom ska avlivas…
  och
  Göteborgs Katthjälp får inte se till att skygga katter kan leva ute – dom ska också avlivas..

  1. Mjau – så klokt ni jamar! Önskar att denna klokskap kunde sprida sig i systemet med myndigheter som beslutar om våra kattliv över våra huvuden!!! NosPuss Wikki

 6. Wikki, vi är så chockade att vi inte förstår vad som händer. Det är ju vårat käraste katthem i Göteborg som drabbas. Vad håller LS på med? Varför bråka med de små och de som hjälper?

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, frågorna är många och de är relevanta. Varför ska de små komma i kläm när här finns de som vill hjälpa?! NosPuss Wikki

  1. Mjau, samtidigt hör jag att LST gått ut i andra media och beklagat sig att de fått sådan hysterisk förföljelse på internet! Kan det bero på hur de faktiskt betett sig mot folk??
   NosPuss Wikki

 7. Ja, vad ska man säga? Är så förundrad över att det än i dag är gångbart med denna typ av myndighetsmissbruk. Typiskt också att Lst försöker rikta uppmärksamheten mot opinionen i olika kattbloggar, Facebook m m, och säga att de på Lst känner sig förföljda. Well, det är inget mot vad vi katter och våra ägare känner. Ska vi prata lidande så är en kritisk opinion på nätet INGENTING jämfört med avlivning av friska katter. Vet hut, vet sjufalt hut!

  1. Ja om man som myndighet inte tål att granskas eller i förekommande fall med all rätt kritiseras, vare sig det är inför Förvaltningsrätten, Kammarrätten eller i sociala media som FB, så ska man ifrågasätta sitt uppdrag och huruvida man är agerande för djurens skull, för paragrafernas skull eller för sin egen skull! Som myndighetsperson är man ansvarstagande och bör – om man kritiseras – bemöta kritiken sakligt, inget annat.
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *