Farligheter ute! *ryser*

I dag är vi på Landet men får inte vara ute… Nova klagar intensivt och högljutt och matte letar efter öronproppar! Det ska nämligen komma en skördetröska och tröska av vetet – det är bråttom innan eventuellt regn kommer, och arrendebonden kommer att trafikera den lilla grusvägen med vagnar, traktorer och lastmaskin.

Rådjuren springer också och gömmer sig!

Men vi gillar att bonden är klok och meddelar när det är skördedags just så att vi kan vara trygga inomhus! Det borde alla lantbrukare göra till sina utekattägande grannar när slåtter- och skördemaskiner ska ut på fälten!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Farligheter ute! *ryser*”

 1. Mjau, en mycket klok bonde, men han har väl blivit vältrimmad av stora matte och husse kan tänka?

 2. Vilken klok och omtänksam bonde! Hoppas att andra lantbrukare lär sig och gör likadant, plus att de håller sina egna katter inne under skörden. Kanske kan de även försöka skrämma upp ev. kid som ligger och trycker på åkrar och ängar så de slipper bli skadade.

  Tacka snälla bonden för det goda gräset som även vi har fått ta del av!

  1. Mjau, så här års är kiden stora och sätter iväg när tröskan kommer. (De löper större risk när tidiga vallslåttern och dikesrensslåttern pågår.) Men ovana små katter som fötts i år och inte vet vad det farliga är, de kan råka illa ut. Kloka lantbrukare tänker på alla runtom innan de sätter igång arbetet!
   Jag har sett att en del har en kedja släpar i en stång en bit framför själva slåttermaskinens kniv så att det ska skrämma iväg djuren, men ofta kör en sådan maskin rätt fort, och de hinner inte undan. Så det är inte lätt att hitta en bra lösning.
   Det finns risker på Landet, farliga brunnar och morriga maskiner, men det mesta är annars trevligt och spännande. Det viktiga är att egentligen ALLA som vistas där ska vara trygga – människorna också!
   NosPuss Wikki
   PS Ska framföra jamet till bonden!

 3. Håll er inne vänner!!! Det är som när matte använder lien på ängen, då är vi inne men vill gärna hjälpa till.

  Hoppas ni har haft en fin sommar!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Vilken ovanlig matte ni har som kan hantera en lie! Duktigt! Det är en konst som allt färre behärskar – men nog så viktig just för en äng!
   Mjau, vi drar just nu ut på sommarens sista goda dagar på Landet! TassKram Wikki

  1. Mjau, vi fick lite kvalitetstid ute på kvällen i alla fall – Nova i koppel för säkerhets skull. NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *